Натхненна минулим

BANG & OLUFSEN запускає колонку BEOSOUND A5, розроблену в співпраці з GAMFRATESI

Bang & Olufsen із задоволенням представляє нову портативну колонку Beosound A5. Розроблена в співпраці з дансько-італійським дизайнерським дуетом GamFratesi, Beosound A5 поетично поєднує північну та південну дизайнерські культури завдяки захопливому звучанню, ретельній обробці та довговічності продукції, якими славиться компанія Bang & Olufsen

«Beosound A5 — це наша нова портативна колонка високого класу, яка поєднує в собі традиційний підхід компанії Bang & Olufsen до дизайну, що не підвладний часу, з нашим баченням звучання майбутнього», — зазначає віцепрезидент із маркетингу продукції Міхаель Хенріксон (Michael Henriksson). Ми раді можливості вперше попрацювати з GamFratesi, щоб створити два дизайни колонок, які ґрунтуються на скандинавській естетиці та мають власний виразний дизайнерський почерк».

Доступна у двох кольорахколонка Beosound A5 із чистого алюмінію з тканим паперовим покриттям і ручкою зі світлого дуба створює відчуття невимушеного скандинавського літа, що проходить на пляжі. Чорна антрацитова алюмінієва версія в поєднанні з кришкою і ручкою колонки з дерева темного дуба нагадує естетику зимового лісу. Обидва варіанти оздоблення чудово гармоніюватимуть як з інтер’єром, так і з природою, презентуючи найкращі зразки скандинавського дизайну.

ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ КУЛЬТОВОГО ДИЗАЙНУ КОМПАНІЇ BANG & OLUFSEN 

Beosound A5 перебуває на перетині, де зустрічаються портативна й домашня аудіосистеми. Завдяки надійній ручці з міцного дуба колонку можна з легкістю переносити з кімнати в кімнату, ставити на підлогу, полицю або стіл. Оскільки Beosound A5 має рівень захисту від води та пилу IP65, колонку можна без вагань брати із собою на вулицю й насолоджуватися будь-якими пригодами. Завдяки більш ніж 12 годинам автономної роботи й бездротовому зарядному пристрою, інтегрованому у верхню панель, Beosound A5 є найуніверсальнішою на сьогодні колонкою компанії Bang & Olufsen та ідеальним портативним аудіокомпаньйоном. Керування здійснюється за допомогою витонченого інтерфейсу користувача або безпосередньо із застосунку Bang & Olufsen.

«Ми надихалися багатьма джерелами для створення Beosound A5, включно із культовою серією Beolit, а також натуральними матеріалами, що асоціюються з кольорами й текстурами скандинавської природи, — підкреслюють у GamFratesi. — Від традиційних панамських солом’яних капелюхів, які носять на пляжах, до шкіряних акцентів ручної роботи на данських стільцях 1960-х років, поєднання натуральних матеріалів, застосованих експериментальним способом, направляли наш дизайнерський шлях». 

М’які органічні вигини й натуральні матеріали Beosound A5 відсилають до вигнутих країв і ручки Beolit 607, випущеної в 1961 році. Дерев’яне тикове покриття Beolit 800 і Beolit 1000, розроблене Джейкобом Дженсеном наприкінці 60-х — на початку 70-х років, також вплинуло на процес дизайну GamFratesi для створення Beosound A5. 

ПОТУЖНЕ, ЧІТКЕ ТА ПОРТАТИВНЕ АУДІО  

Як найпотужніша портативна колонка Bang & Olufsen сьогодні, Beosound A5 забезпечує якісний звук, де б її не розмістили. Чотирисмугова система із чотирма цифровими підсилювачами забезпечує сумарну потужність 280 Вт, яка здатна заповнити великі кімнати динамічним 360-градусним звуком. Beosound A5 складається з одного 5,25-дюймового низькочастотного динаміка, двох 2-дюймових середньочастотних динаміків й одного ¾-дюймового високочастотного динаміка, і вирізняється як дизайном, так і звучанням. 

Тоді як дизайн Beosound A5 натхненний серією Beolit від Bang & Olufsen, технологія Beosound A5 ґрунтується на найкращих у своєму класі колонках Beolab 90 й 50 класу Hi-Fi. в Beosound A5 була застосована технологія Beamforming — інновація, що вперше з’явилася в серії Beolab, щоб із високою точністю керувати звуком. Таким чином створюється ефект занурення, що значно перевершує очікування від портативної колонки.

СТВОРЕНО ДЛЯ ДОВГОВІЧНОСТІ

Компанія Bang & Olufsen відома своєю довговічною продукцією, і колонка Beosound A5 не є винятком. Окрім свого позачасового зовнішнього вигляду, колонка має модульну конструкцію, що дозволяє легко її обслуговувати й ремонтувати, збільшуючи термін її служби, замість того, щоб замінювати на нову. Bang & Olufsen продовжить випускати легкозамінні передні кришки з нових матеріалів і різноманітних кольорів, щоб Beosound A5 могла еволюціонувати разом зі стилем та індивідуальністю користувача. 

Зазначені елементи конструкції забезпечують значний термін служби для одного клієнта й перспективу використання кількома різними власниками в майбутньому. Навіть після багаторічної експлуатації колонки Beosound A5, коли термін її служби закінчується, легкість розбирання та використання високоякісних матеріалів для виготовлення структурних компонентів забезпечують можливість застосування концепції замкнутого кола споживання.

Завдяки програмній платформі Mozart від Bang & Olufsen, довговічність Beosound A5 виходить за рамки фізичної досконалості й модульної конструкції. Mozart забезпечує найсучасніші функції у відтворенні аудіо, зв’язку та дизайні програмного забезпечення. Платформа поєднує спадщину минулого, технології сьогодення та інновації майбутнього в продуктах Bang & Olufsen. Колонка Beosound A5 має потенціал і можливість розвиватися з новими технологіями та відкривати нові можливості для прослуховування впродовж багатьох років.

БЕЗПРОБЛЕМНЕ З’ЄДНАННЯ

Універсальність Beosound A5 виходить за межі дизайну й поширюється на програмне забезпечення. Платформа Mozart дає змогу використовувати дві колонки Beosound A5 не лише автономно, а й у складі стереосистеми разом із будь-якою іншою колонкою з підтримкою Mozart з асортименту Bang & Olufsen. Крім того, вона легко інтегрується в систему розумного будинку Bang & Olufsen, створюючи ефект присутності в декількох кімнатах одним натисканням кнопки.

Можливості Mozart, орієнтовані на майбутнє, і перехід на надширокосмуговий діапазон із часом дозволять розблокувати нові функції, як-от Proximity Pairing, що виведе зв’язок на новий рівень. Функція Proximity Pairing автоматично з’єднує дві колонки Beosound A5 для створення приголомшливого стереозвуку, коли вони розміщені неподалік одна від одної. 

Детальніше про Bang & Olufsen

Bang & Olufsen — бренд преміальної аудіотехніки, заснований у 1925 році в місті Струер, Данія, Пітером Бангом і Свендом Олуфсеном, чиї вірність справі та погляди залишаються основою для компанії. Протягом майже століття компанія Bang & Olufsen розширює межі аудіотехнологій, і досі залишаючись в авангарді акустичних інновацій.

Сьогодні кожен продукт Bang & Olufsen, як і раніше, характеризується унікальним поєднанням прекрасного звуку, позачасового дизайну і неперевершеної майстерності. Інноваційні та прогресивні продукти компанії продаються по всьому світу в магазинах Bang & Olufsen, на сайті bang-olufsen.com і в окремих роздрібних мережах. У компанії працює близько 900 осіб, і вона представлена на більш ніж 70 ринках. Акції Bang & Olufsen розміщено на біржі NASDAQ Copenhagen A/S.

Детальніше про GamFratesi 

Дизайн студії GamFratesi ґрунтується на поєднанні традицій і відновлення, а також на експериментальному підході до вибраних матеріалів і технік. Завдяки своєму походженню, Стіне Гам і Енріко Фратесі спираються на класичні данські меблеві та ремісничі традиції, а також на класичний італійський інтелектуальний і концептуальний підхід.

Студію GamFratesi засновано у 2006 році данською архітекторкою Стіне Гам та італійським архітектором Енріко Фратезі. Студія розташована в Копенгагені.