На презентації «Штучний інтелект скрізь» у Нью-Йорку компанія Intel представила процесори Intel® Xeon® 5-го покоління та процесори Intel® Core™ Ultra

Компанія Intel оголошує про запуск потужних продуктів наступного покоління

«Інновації в галузі штучного інтелекту можуть збільшити вплив цифрової економіки до третини світового валового внутрішнього продукту», – заявив генеральний директор компанії Intel Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger). «Компанія Intel розробляє технології та рішення, які дозволяють споживачам безперешкодно інтегрувати та ефективно використовувати штучний інтелект у всіх своїх додатках – у хмарі та, все частіше, локально на ПК та периферії, де генеруються та використовуються дані».

Процесор Intel Core Ultra забезпечує потужність комп’ютерів зі штучним інтелектом і нових додатків

Процесор Intel Core Ultra представляє найбільшу архітектурну зміну компанії за останні 40 років і започатковує покоління ПК зі штучним інтелектом з інноваціями на всіх фронтах: обчислення на центральному процесорі, графіка, потужність, час автономної роботи та нові глибокі функції штучного інтелекту. Комп'ютер зі штучним інтелектом являє собою найбільшу трансформацію досвіду роботи з ПК за останні 20 років, з часів як ноутбуки Intel® Centrino® набули здатності підключатися до Wi-Fi з будь-якого місця.

Процесор Intel Core Ultra оснащений першим клієнтським прискорювачем штучного інтелекту – нейронним процесором (NPU), що забезпечує новий рівень енергоефективного прискорення штучного інтелекту, у 2,5 рази вищою, ніж у попереднього покоління. Його графічний процесор світового класу та провідний центральний процесор також здатні прискорювати рішення для штучного інтелекту.

Новий процесор Xeon забезпечує потужніший штучний інтелект для центрів обробки даних, хмар, мереж і периферії

Сімейство процесорів Intel Xeon 5-го покоління, також представлене сьогодні, забезпечує значний стрибок у продуктивності та ефективності: Порівняно з попереднім поколінням процесорів Xeon, ці процесори забезпечують приріст середньої продуктивності на 21% загальної продуктивності обчислень і на 36% вищу середню продуктивність на ват у різних робочих навантаженнях. Замовники, які дотримуються типового п'ятирічного циклу оновлення та переходять на процесори навіть старіших поколінь, можуть знизити загальну вартість володіння на 77%.

Xeon – єдиний процесор для центрів обробки даних із вбудованим прискоренням штучного інтелекту, а новий Xeon 5-го покоління забезпечує на 42% вищу швидкість виведення та точне налаштування на моделях із 20 мільярдами параметрів. Це також єдиний процесор з послідовним і постійно вдосконалюваним набором еталонних результатів навчання MLPerf і висновків.

Прискорення штучного інтелекту та рішення для розробників скрізь, де це необхідно

І процесор Intel Core Ultra, і Xeon 5-го покоління знайдуть своє застосування там, де ви, можливо, не очікували. Уявіть собі ресторан, який пропонує Вам меню, виходячи з Вашого бюджету та дієтичних потреб; виробничий цех, який виявляє проблеми з якістю та безпекою на початковому етапі; ультразвукове дослідження, яке бачить те, що людське око може пропустити; енергосистему, яка управляє електроенергією з особливою точністю.