Новий сервер 8U з графічними процесорами NVIDIA H100/A100 підвищує продуктивність ШІ (штучного інтелекту)

Supermicro додає до портфоліо новий універсальний GPU-сервер 8U, який забезпечує максимальну продуктивність та гнучкість до повномасштабного навчання ШІ, NVIDIA® Omniverse і Metaverse

Super Micro Computer, світовий лідер у сфері корпоративних обчислень, сховищ, мережевих рішень і екологічних обчислювальних технологій, презентує свій найсучасніший GPU-сервер, що включає вісім графічних процесорів NVIDIA® H100 Tensor Core. Завдяки вдосконаленій конструкції повітряного потоку, нова висококласна система графічного процесора дозволить підвищити температуру на вході, знизивши загальну ефективність використання електроенергії (PUE) центру обробки даних, зберігаючи абсолютно найвищий рівень продуктивності. Крім того, Supermicro розширює лінійку серверів GPU цим новим сервером Universal GPU, який вже є найбільшим у галузі. Тепер Supermicro пропонує три різні універсальні системи GPU: сервер 4U, 5U та новий сервер 8U 8GPU. Платформи Universal GPU підтримують як поточні, так і майбутні процесори Intel і AMD — до 400 Вт, 350 Вт і вище.

"Supermicro є лідером у галузі з надзвичайно адаптивним і високопродуктивним GPU-сервером, який оснащено потужним графічним процесором NVIDIA A100 і H100», — сказав Чарльз Ліанг, президент і генеральний директор Supermicro. «Цей новий сервер підтримуватиме нове покоління центральних і графічних процесорів і розроблений з максимальною потужністю охолодження за допомогою самого ж корпусу. Ми постійно шукаємо інноваційні способи надання комплексних ІТ-рішень нашій зростаючій клієнтській базіSupermicro is leading the industry with an extremely flexible and high-performance GPU server, which features the powerful NVIDIA A100 and H100 GPU," said Charles Liang, president, and CEO, of Supermicro. “This new server will support the next generation of CPUs and GPUs and is designed with maximum cooling capacity using the same chassis. We constantly look for innovative ways to deliver total IT Solutions to our growing customer base."

Сервер 8U розроблено для різноманітних обчислювальних навантажень, створених для максимальної продуктивності в центрах обробки даних. Нова система GPU 8U містить високопродуктивні графічні процесори NVIDIA H100. Завдяки максимальному об’єму пам’яті 8 ТБ у пам’яті можна зберігати величезні набори даних, що дозволяє швидше виконувати програми навчання ШІ або HPC. Крім того, розширена архітектура розроблена для зв’язку GPU-GPU, що скорочує час для навчання штучному інтелекту або симуляції HPC. Крім того, за допомогою сховища NVIDIA GPUDirect® графічні процесори можуть отримувати прямий доступ до даних, що ще більше підвищує ефективність.

Інноваційна конструкція повітряного потоку зменшує швидкість вентилятора, що призводить до зменшення шуму в центрі обробки даних, нижчого енергоспоживання та зниження загальної вартості експлуатації. Крім того, система підтримує як живлення змінного, так і постійного струму, включаючи підтримку стандартних конфігурацій стійки OCP DC..

Supermicro підтримує відкриті стандарти та дотримується специфікації відкритої потужності, запевняючи клієнтів, що найновіші сервери Supermicro можуть бути швидко доставлені та встановлені на сайтах клієнтів, що призводить до скорочення циклу та підвищення продуктивності..