Нові обчислювальні сервери на базі Arm

Компанія GIGABYTE анонсувала випуск своїх перших двосокетних серверів на базі Arm для хмарних сервісів в гіпермасштабованих хмарних центрах обробки даних (ЦОД)

Компанія GIGABYTE Technology, лідер у галузі високопродуктивних серверів та робочих станцій, анонсувала випуск нових обчислювальних серверів високої щільності на базі Arm для хмарних програм. Сервери GIGABYTE серії R пропонують унікальні варіанти зберігання інформації, а нові сервери (R182-P91, R282-P91 і R282-P92) розширюють підтримку твердотільних накопичувачів NVMe (Gen4) на платформі Arm. Для високопродуктивних обчислень, що масштабуються, останній новий сервер H262-P61 також не має обмежень за температурою, оскільки він може підтримувати пікову стабільну продуктивність за рахунок забезпечення оптимального повітряного потоку. Цей багатовузловий сервер серії H підтримує вісім ЦП, що відповідає 1024 ядрам ЦП на базі Arm у традиційному сервері 2U. Перейнявши всі сильні сторони новітньої архітектури Arm для систем на одному кристалі (SoC), процесори Ampere Altra і Altra Max тепер підтримуються GIGABYTE як односокетних, так і двосокетних конфігураціях.

Переваги Ampere Altra Max:

  • Висока продуктивність: до 256 ядер із 256 потоками (на плату).
  • Висока пропускна спроможність: 192 лінії PCIe 4.0.
  • Оптимізація відповідно до CCIX для зв'язку між сокетами.
  • Висока продуктивність на ват: 128 ядер з охолодженням TDP 250 Вт.
  • Додатки: аналіз даних, штучний інтелект, периферійні обчислення, веб-хостинг та інше

Нові сервери R-серії

Нові стійкові сервери (R182-P91R282-P91R282-P92) були створені для надання користувачам двосокетних обчислювальних платформ з високою щільністю, а також гнучких варіантів зберігання даних, які забезпечують стабільну продуктивність твердотільних накопичувачів NVMe.

Двохсокетна конструкція Ampere забезпечує 192 лінії PCIe Gen4 для зберігання даних, роботи графічних процесорів та організації мережі. Для серверів R182 і R282, у яких використовується ЦП Arm, всі твердотільні накопичувачі NVMe передають дані через роз'єм Mini Cool Edge IO (MCIO).

Однак у разі R282-P91 слоти OCP 3.0 також використовуються для підтримки твердотільних накопичувачів NVMe. MCIO є кращим варіантом, оскільки один кабель може підтримувати вдвічі більше ліній PCIe, ніж SlimSAS. Це допомагає скоротити кількість кабелів, спростити дизайн, оптимізувати повітряний потік без шкоди для продуктивності та робить слоти розширення гнучкішими для низькопрофільних графічних процесорів для швидкої мережної роботи.

 

Новий сервер серії H

У кожній конструкції можна знайти компроміси, необхідні досягнення цільових показників продуктивності, і це особливо характерно для багатовузлових серверів високої щільності, оскільки енергоспоживання на одиницю ЦП продовжує зростати разом з продуктивністю. В результаті в новому сервері H262-P61 прибрано деякі передні відсіки для дисків, щоб покращити вентиляцію.

Ця конструкція необхідна для сервера 2U, щоб забезпечити стабільні та високопродуктивні обчислення для всієї лінійки процесорів Ampere, включаючи Ampere Altra Max M128-30 із 128 ядрами та охолодженням TDP 250 Вт. Попередник цього сервера, H262-P60, вже представлений на ринку і призначений для тих, хто надає перевагу збереженню даних і готовий знизити тактову частоту, кількість ядер та максимальний показник TDP.

Що стосується підтримки операційних систем, всі ці нові продукти GIGABYTE підтримують ОС Red Hat, SUSE, Ubuntu, Fedora, Oracle і Debian.