Intel представив нові високорівневі рішення для хмарного обчислювання на CES 2024

Розширення лінійки Intel для настільних ПК у вигляді Intel Core 14-го покоління дає як звичайним користувачам ПК, так і компаніям на різних вертикальних ринках, нові можливості відчути продуктивність процесорів останнього покоління Intel.   Нові  процесоридопомагають користувачам творити, грати та працювати відповідаючи високому рівню вимог, водночас пропонуючи їм очікувані від платформи Intel функції.

Останні процесори Intel для настільних ПК мають наступні характеристики:

  • Турбочастота до 5,8 ГГц забезпечує до 37% швидшу багатопотокову продуктивність і до 7% кращу продуктивність Microsoft Office у порівнянні з 5 поколінням.
  • До 24 ядер (вісім P-ядер, 16 E-ядер) і 32 потоки в процесорах i9-14900.
  • Для i7-14700 додано чотири E-ядра для загальної кількості 20 ядер (вісім P-ядер, 12 E-ядер) і 28 потоків.
  • Підтримка до 192 ГБ пам’яті DDR5-5600/DDR4-3200 MT/S, що забезпечує зворотну сумісність з існуючими материнськими платами Intel 600-ї та 700-ї серії.
  • Продовжується підтримка готових рішень для охолодження, зокрема кулерів Intel® Laminar RH1 і RM1.
  • Бездротове підключення нового покоління з підтримкою як Intel® Killer™ Wi-Fi 7 (5 Gig), так і Intel Killer Wi-Fi 6E (Gig+).
  • Продовжується підтримка PCIe Gen 5.0, Gen 4.0 і Thunderbolt 4, що забезпечує пропускну здатність 40 Гбіт/с, на додаток до вбудованої підтримки USB 3.2, що забезпечує пропускну здатність до 20 Гбіт/с.
  • Завдяки повній лінійці процесорів Intel Core 14-го покоління для настільних комп’ютерів, які тепер доступні в Інтернеті та в магазинах, користувачі ПК можуть знайти потрібний процесор – за будь-якою ціною – для повсякденних ігор, творчості та роботи.

В решті, ці процесори підтримують потужний штучний інтелект та інтенсивні робочі навантаження з більшою кількістю ядер та встановлюються в LGA-сокети. Від інтерактивних дошок у шкільних класах до медичних застосунків, де потрібна чітка якість та деталізованість і до контрольованої автоматизації та робототехніки на виробництві, процесори Intel Core 14-го покоління сприяють вертикальним ринкам у більш ефективній та безпечній інноваційній роботі.