Intel впроваджує штучний інтелект повсюди: в мережі, на периферії та на підприємствах

На виставці MWC 2024 у Барселоні Intel анонсував свій майбутній процесор Intel® Xeon® з вбудованим прискоренням штучного інтелекту (AI) під кодовою назвою Granite Rapids-D. Виробник підкреслив, що новий Xeon® вже пройшов первинну перевірку у ключових партнерів.

У своїх сьогоднішніх оголошеннях Intel зосереджується на розширенні можливостей галузі для подальшої модернізації та монетизації 5G, периферійних і корпоративних інфраструктур та інвестицій, а також на використанні переваг впровадження штучного інтелекту. Вже більше десяти років разом із клієнтами та партнерами Intel трансформує сучасну мережеву інфраструктуру від фіксованих функцій до програмно-визначеної платформи та забезпечує успіх на периферії, реалізувавши понад 90 000 реальних розгортань.

У співпраці з постачальниками програмного забезпечення для ядра 5G Intel зробив оцінку продуктивності процесора Intel Xeon наступного покоління для ядра 5G під кодовою назвою Sierra Forest. Процесор демонструє підвищення продуктивності в 2,7 рази в розрахунку на одну стійку.

Архітектура Intel є основою хмарних програмно-визначених опорних мереж по всьому світу, а більшість віртуалізованих мережевих серверів працюють на процесорах Intel. Платформи Intel Xeon – основний вибір операторів, виробників обладнання та постачальників програмного забезпечення – встановили планку у комерційних розгортаннях для забезпечення продуктивності ядра 5G з відмінною сукупною вартістю володіння та комплексним управлінням енергоспоживанням – і все це завдяки екосистемі світового класу

Крім того, Intel анонсував Intel’s Edge Platform – модульну і відкриту програмну платформу, яка дозволяє підприємствам створювати, розгортати, запускати, управляти і масштабувати периферійні рішення і рішення для штучного інтелекту на стандартному обладнанні з простотою, притаманною хмарним обчисленням.

Intel Edge Platform має унікальні можливості, серед яких підтримка гетерогенних компонентів для зниження загальної вартості володіння (TCO), безконтактне управління інфраструктурою і додатками на основі політики, штучний інтелект для парку периферійних вузлів, єдиний інтерфейс для управління всім цим. Додатково, вбудовано AI-середовище з інференцією OpenVINO™ для оптимізації інференції штучного інтелекту в реальному часі та динамічного розміщення завдань у програмному забезпеченні інфраструктури для розгортання додатків.