У зв’язку зі зростанням енергетичної невизначеності та стрімким зростанням обсягів даних підприємствам необхідно вирішити проблему використання електроенергії центрів обробки даних

Pure Storage. Інновації у сфері зберігання даних: подолання кліматичної та енергетичної кризи

Цьогорічний різкий сплеск цін на енергоносії завдав шкоди споживачам, одночасно посиливши інфляційний тиск на галузі та економіку в усьому світі. І триваючим порушенням на енергетичному ринку не видно кінця, що ще більше ускладнює нашу зростаючу вразливість до зміни клімату, пов’язану з залежністю від викопного палива.

Уся ця невизначеність вдарила в критичний момент, коли підприємства зіткнулися з вибуховим зростанням виробництва даних. Зростання мобільних технологій, хмарних обчислень, машинного навчання та Інтернету речей значною мірою сприяє створенню приблизно 2,5 петабайтів даних щодня. І обсяг цих даних, велика частина неструктурований, продовжує зростати в геометричній прогресії.

Оскільки генерується так багато даних, їх також потрібно зберігати, що швидко прискорює зростання центру обробки даних. Насправді прогнозується, що загальний глобальний обсяг зберігання даних перевищить 200 зетабайт до 2025 року, при цьому кожна людина в розвиненому світі матиме принаймні одну взаємодію з центром обробки даних кожні 18 секунд свого життя. Це створює дорогий бізнес-проблем, а також фундаментальну екологічну проблему.

Зростаюча потреба в енергетичній стійкості

Ні для кого не секрет, що центри обробки даних споживають величезну кількість електроенергії для функціонування, вимагаючи постійної електроенергії для живлення та охолодження серверів, сховищ і технологій резервного копіювання. За даними Міжнародного енергетичного агентства,1% усієї світової електроенергії зараз використовується дата-центрами. У зв’язку з нещодавнім стрибком цін на енергоносії та триваючою глобальною енергетичною кризою підприємствам доручено вирішити проблеми з використанням енергії центрів обробки даних, щоб стримати витрати та досягти цілей сталого розвитку.

Висока вартість застарілої інфраструктури зберігання

Багато написано про недоліки застарілих рішень для зберігання даних. Коли справа доходить до великої, складної та високошвидкісної природи сучасних неструктурованих даних, застаріле сховище важко встигати. Застаріла технологія з негнучкою та жорсткою архітектурою, повільною продуктивністю та високим рівнем відмов стає все більш проблематичною для підприємств, що керуються даними. Тим не менш, негативна сторона неефективності посідає центральне місце, а енергетична стійкість є критичною проблемою.

Сьогоднішній успіх даних тепер залежить від енергоефективності. Кожен центр обробки даних повинен бутиоптимізований для споживання енергії, витрати на охолодження та простір, щоб уникнути дорогого майбутнього з високим рівнем викидів. Це означає використання технології зберігання даних, яка не тільки відповідає вимогам продуктивності, але й забезпечує економію енергії та викидів.

Рішення для економії витрат і енергії

Ефективність завжди була основною перевагою Pure Storage®. Рішення виробника базовні на найефективнішому використанні флеш носії, оптимізують продуктивність по відношенню до споживання енергії. Досягається це за допомогою неперевершеної щільності зберігання, що забезпечує значно вищу ефективність. Наскільки ефективно? До 80% порівняно з конкуруючими флеш системами та драматично більше, порівняно з HDD дисками.

Запатентована технологія DirectFlash® також дає змогу використовувати системи з меншою кількістю юнітів в стійці, забезпечуючи системи, які в 10 разів щільніші, ніж конкуренти. Це означає, що продукти Pure займають менше місця, що ще більше зменшує потреби в електроенергії.