Intel оприлюднила нове розширене портфоліо інноваційних рішень

Останні інновації Intel у роботі з даними

Intel оприлюднила нове розширене портфоліо інноваційних рішень, які підтверджують статус компанії як світового лідера-виробника з переміщення, зберігання та обробки даних. Компанія представила новинки, які суттєво поліпшують продуктивність і допомагають клієнтам працювати зі своєю інформацією якнайефективніше. Останні рішення для центрів обробки даних (ЦОД) спрямовані на широкий спектр випадків використання хмарних технологій, мережевої інфраструктури та ПЗ для intelligent edge, а також активного залучення AI та 5G. Intel оголосила про створення нового сімейства продуктів, виконаних за нормами 10нм процесу – Intel® Agilex™ FPGA. Програмована вентильна матриця (Field-Programmable Gate Array, FPGA) забезпечує гнучке апаратне прискорення в епоху, коли дані виконують надважливу роль, а також надає користувачеві індивідуальні інструменти для розв’язання унікальних бізнес-задач, що стосуються ринку ЦОД. 


Intel® Agilex™ FPGA відкриває нові прогресивні можливості майбутнього, вперше в індустрії підтримуючи: 

  • Compute Express Link – послідовне з’єднання кеша та пам’яті з майбутніми процесорами Intel® Xeon® Scalable;
  • формат BFLOAT16 та продуктивність DSP (цифрового сигнального процесора) до 40 терафлопс (FP16).

Серед інших інновацій продукту:

  • підтримка архітектури 2-го покоління HyperFlex, що гарантує підвищення продуктивності до 40% або зменшення сумарної потужності до 40% порівняно із FPGA Intel® Stratix® 10;
  • PCI Express 5-го покоління, який має вищу пропускну здатність порівняно з PCI Express попереднього покоління,
  • забезпечення швидкості передачі даних трансивера до 112 Гбіт/с;
  • розширена підтримка пам’яті DDR5, HBM, Intel® Optane™ DC.

Також корпорація випустила 2-ге покоління процесорів Intel® Xeon® Scalable, що працюють з останніми досягненнями у світі інформаційних технологій: від хмарних сервісів до intelligent edge, штучного інтелекту (AI) та 5G. Новаторство цієї потужної еволюційної платформи полягає у покращенні продуктивності, підвищенні пропускної здатності персистентної пам’яті (PMEM) та вдосконаленні мережевої безпеки.


Основні переваги нових процесорів Intel® Xeon® Scalable: 

  • Інтеграція Intel® DL Boost. Технологія оптимізована для полегшення навантажень на AI, таких як розпізнавання образів, виявлення об’єктів та сегментація зображень у дата-центрах, прискорення запуску та обчислень. Intel активно працює з партнерськими екосистемами для оптимізації програмних каркасів (TensorFlow, PyTorch, Caffe, MXNet та Paddle Paddle) і застосунками, які використовують технологію Intel® DL Boost.
  • Підтримка Intel Optane DC, що втричі збільшує обсяг пам’яті системи порівняно з процесором Intel® Xeon® Scalable попереднього покоління. Революційна технологія дозволяє користувачам швидше отримувати доступ до своїх даних і забезпечує до 36 ТБ об’єму пам'яті системного рівня в поєднанні з традиційною DRAM. 
  • Додавання декількох додаткових функцій безпеки, як допомагають створити більш надійну основу для обчислень, включно із захистом бічних каналів, вбудованих безпосередньо в апаратне забезпечення.

Новітні Intel® Xeon® Scalable вже були прийняті користувачами в усьому світі як основа для ЦОД. Очікується, що широка підтримка екосистеми та швидке залучення клієнтів зробить 2-ге покоління Scalable найшвидшим процесором сімейства Intel® Xeon®.


Довідка 

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників. 

Більше інформації: www.asbis.ua 

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.