На конференції Microsoft Build 2023 Intel та Microsoft анонсують можливості майбутніх клієнтських ПК Intel Meteor Lake з підтримкою ШІ.

Масштабування ШІ починається з Intel

Використовуючи унікальну дезагреговану архітектуру процесорів Meteor Lake, Intel та Microsoft надають користувачам ПК нові функції на базі штучного інтелекту, у тому числі нові мультимедійні функції, такі як автоматична зміна кадру та виявлення редагування сцени в Adobe Premiere Pro, а також ефективніше машинне навчання.

Meteor Lake: Енергоефективність та штучний інтелект на ПК

Meteor Lake знаменує важливий етап в еволюції персональних комп'ютерів і того, як ми взаємодіємо з технологіями. Він починається з дизайну «чіплетної» системи на кристалі (SoC), яка дозволяє Intel надавати передові інтелектуальні властивості (IP) та передові процеси для оптимізації продуктивності, що відповідає сегменту, та зниження енергоспоживання.

Це дозволило Meteor Lake стати першою платформою для ПК від Intel із вбудованим нейронним візуальним процесором, спеціальним механізмом штучного інтелекту, інтегрованим безпосередньо в SoC для ефективного запуску моделей штучного інтелекту. Завдяки новому нейронному VPU у поєднанні з потужними прискорювачами штучного інтелекту на CPU та GPU, які Intel підтримує протягом кількох поколінь, Meteor Lake відіграє вирішальну роль у формуванні майбутнього інновацій та можливостей ПК для споживачів та підприємств у різних галузях.

Водночас Meteor Lake та Windows 11 масштабуватимуться по всій екосистемі разом з OEM-партнерами та незалежними постачальниками ПЗ Intel та Microsoft. Ця співпраця неймовірно важлива для обох команд. Для спільноти розробників, яким так важливо втілити це в життя, Windows є ідеальним місцем для запуску моделей ШІ для охоплення цієї величезної користувальницької бази.

Індустрія ПК перебуває у критичній точці. Intel та Microsoft тісно співпрацюють, щоб впровадити нові функції з підтримкою ШІ в досвід роботи з ПК, підтримуючи ширшу екосистему партнерів у галузі ПК, щоб надати ці нові можливості мільйонам користувачів ПК.