Запуск лінійки процесорів 4th Gen Intel® Xeon® Scalable в січні 2023 року компанією Intel показує значне покращення продуктивності

4th Gen Intel Xeon показує кращі результати на практиці

Індустрія отримала позитивні новини: Лінійка 4th Gen Xeon була швидко прийнята клієнтами та застосована повсюдно, забезпечила лідерську продуктивність в багатьох сферах і бізнес-кейсах.

Зараз, після кількох тижнів повного порівняльного тестування з процесорами співставної продуктивності, Intel повідомляє про результати, що значно перевищують звичні для індустрії.

«Ми казали це під час запуску лінійки, а зараз підтверджуємо, що 4th Gen Xeon є лідером індустрії в найвимогливіших робочих застосуваннях, що найбільш важливі для наших клієнтів», вважає Ліза Спелман, віце-президент і керівник відділу Intel Xeon Products. «Як і мало бути, аналіз отриманих даних показав, що продуктивність лінійки Xeon безумовно найвища, і цим ми підтвердили, що цінуємо своє лідерство над конкурентами.»

Мейнстрім, інсайти та доступ до даних

Найбільш поширені застосування маємо в середньому сегменті ринку, де продуктивність в перерахунку на ядро, потужність і швидкість обробки даних і ключовими показниками.  Знаючи це, в Intel порівнювали свій 32-ядерний процесор 4th Gen Xeon з іншими співставними процесорами.
Бенчмарк SPEC CPU та подібні є показовими, однак можуть не показувати всі аспекти продуктивності щодо сфер, де потрібне масштабування. В сферах, де клієнтів цікавить продуктивність при роботі з базами даних, мережею і сховищами, Xeon легко перемагає конкурентів в продуктивності, енергоефективності і ефективності затрат (ТСО). Клієнти отримують постійну вигоду від зменшення кількості серверів, зменшення споживання енергії, і викидів CO2.

Вдосконалена ефективність AI задовольняє клієнтів та збільшує їх прибутки

Лінійка Xeon створена для AI-завдань, інвестиції Intel в AI дозволяють застосовувати процесори Xeon у всіх фреймворках, бібліотеках і модельних рядах. Тестування Intel показало продовження лідерства компанії в AI, що забезпечене технологією Intel® Advanced Matrix Extensions (Intel® AMX).
Процесори конкурентів не завжди показують подібну продуктивність. Intel® AMX дозволяє 4th Gen Xeon швидко масштабувати систему. Ця технологія інтегрована в кожне ядро Xeon, що не завжди буває в конкуруючих процесорах.

Лідерство в HPC дає перевагу в прогнозуванні, моделюванні, симуляціях

Перевіряючи продуктивність в HPC-середовищах, Intel порівняла свій процесор 56-core Intel® Xeon® CPU Max Series з технологією Intel® AVX-512 – з 96-ядерним процесором конкурентів топового рівня. Маючи перевагу в ефективності обробки памяті та Intel HPC, Xeon Max забезпечує на 40% вищу продуктивність в реальних застосуваннях, особливо в обробці геоданих, енергетиці і промисловості.