Дослідження IT-ринку України

Дайджест новин АСБІС-Україна за квітень 2021

Mimosa, підрозділ Airspan Networks, пропонує портфель рішень, що дозволяють постачальникам послуг мінімізувати витрати на оптоволокно при під’єднанні міських і сільських будинків до мережі. Mimosa з гордістю оголосила про те, що ASBIS Enterprises PLC є новим дистриб'ютором на території СНД і Східної Європи.

В основі такого партнерства лежить підтримка дистриб'юторів, системних інтеграторів і кінцевих користувачів в розгортанні рішень для доступу, зворотної передачі даних і вирішенні клієнтських задач в різних сферах застосування.

Ця нова угода між Mimosa і ASBIS Enterprises PLC розширює можливості для розвитку вже налагодженого партнерства в регіоні Близького Сходу і закладає основу для постачання рішень Mimosa компанією ASBIS для забезпечення під’єднання до Інтернету й розширення широкосмугового покриття за рахунок своїх клієнтів на ринку СНД та країн Східної Європи.

Читати

Prestigio Click&Touch 2 – смарт-клавіатура другого покоління Click&Touch 2 – отримала нагороду премії Red Dot Award: Product Design в номінації «Комп'ютерні та інформаційні технології».

Щорічно в премії Red Dot Award: Product Design беруть участь тисячі заявок від дизайнерів та брендів з усього світу. Міжнародне журі оцінює дизайн представлених продуктів у поєднанні з функціональністю, зручністю використання, ергономікою. Важливими є такі параметри як інтуїтивно зрозуміле управління, поєднання матеріалів, інноваційний підхід, тактильні якості. За усіма цими критеріями Prestigio Click&Touch 2 виявився кращим продуктом в номінації «Комп'ютерні та інформаційні технології».

Переглянути новину

Українська IT-компанія Beetroot опублікувала велике дослідження IT-ринку України. Видання AIN.UA вибрав найцікавіше:

  1. У 2020 році сервісний IT-ринок виріс на 20% в порівнянні з 2019 роком (дані BRDO). Загальна частка IT в структурі експорту України становить 8,3%.
  2. За 2020 рік Україна експортувала IT-послуг на $ 5,06 млрд.
  3. У 2019 загальна кількість податків і зборів, сплачених до держбюджету України від сектора IT, досягло суми в 16,7 млрд грн.
  4. В Україні налічується понад 205 000 IT-фахівців. Це 1,13% від усіх працюючих українців. У рік в нашій країні випускається приблизно 23 000 нових айтішників.
  5. За різними даними, в Україні від 3000 до 5000 IT-компаній. За даними українського уряду, на сьогодні в країні тисячі сто сорок дві продуктові компанії і 858 сервісних.
  6. Послугами українського аутсорсингу скористалися понад 100 компаній зі списку Fortune 500.
  7. Більшість українських IT-компаній працюють в сфері електронної комерції, ентерпрайз і фінансів.
  8. Більшість клієнтів українського аутсорсингу розташовані в США і Західній Європі (включаючи Великобританію, Німеччину, Нідерланди та Швецію).
  9. Найрозвиненіша екосистема в столиці України – Києві. У той же час на Харків припадає 65% всього експорту IT-послуг в США.
  10. Пандемія коронавірусу призвела до значного уповільнення динаміки IT-ринку. Найпомітніше просідання за кількістю вакансій було зафіксовано у квітні 2020 року. Однак вже до осені сфера повернулася до докризових показниках, а в січні 2021 продемонструвала помітне зростання.

Перейти до матеріалів дослідження

У першому кварталі поточного року лідерами ринку в світі стали Lenovo з часткою ринку 25,1%, HP Inc (21,4%), Dell (16,5%), Apple (8%) і Acer (5,7%).

Компанія Gartner підрахувала, що продажі ПК у світі досягли в першому кварталі поточного року 69,9 млн штук, додавши 32% до показника аналогічного періоду минулого року. Це максимальне зростання за всю історію спостережень за ринком ПК фахівцями Gartner.

Переглянути

У квітні цього року стартувала нова послуга розширеної гарантії Next Business Day on-site Service (NBD) для одного з ключових брендів у портфелі АСБІС-Україна – ТМ Gigabyte. Сервіс передбачає, що в разі виходу з ладу сервера клієнта йому гарантується працездатність системи наступного ж дня з моменту подавання заявки. Обслуговування здійснює центр технічної підтримки АСБІС-Сервіс.

Послуга NBD для серверних рішень бренда Gigabyte наразі є доступною у 16-ти українських містах: Вінниця, Дніпро, Харків, Житомир, Одеса, Маріуполь, Хмельницький, Кропивницький, Запоріжжя, Львів, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Черкаси. Мережа покриття буде постійно розширюватися, покращуючи досвід користування продукцією Gigabyte на загальнонаціональному рівні.

Конкурентною перевагою розширеної гарантії Gigabyte є доступна ціна та швидкість виконання замовлення, що здійснюється на базі власних ресурсів компанії АСБІС-Україна.

Дізнатись більше