В епоху цифрових технологій професіонали з усіх прошарків суспільства стають більш кориснішими та ціннішими

Як побудувати свій дата-центр з GIGABYTE?

По мірі того, як ми стикаємося з проблемами завтрашнього дня, кожна організація, будь то державна або приватна, відчуває необхідність у розширенні можливостей своєї групи експертів задля створення власного центру обробки даних з його подальшим управлінням.

На перший погляд це важке завдання, особливо для ІТ-менеджера, який вперше стикається з подібним завданням. На щастя, повсемістне поширення центрів обробки даних зробило знання про них і компоненти з яких вони складаються можливими і доступними. Все, що вам потрібно, – це посібник і кілька відмінних технологічних рішень, які допоможуть вам почати роботу в цьому напрямку.

1. Що таке дата-центр?

Наш сучасний цифровий вік був би неможливий без центрів обробки даних – фізичних об'єктів, де організації зберігають додатки і інформацію на ІТ-обладнанні, включаючи обчислювальні пристрої, пристрої зберігання даних і мережеві пристрої. Кожен раз, коли ви відправляєте електронного листа на роботі; розміщуєте покупку у кошику на сайті; переглядаєте стрічку в соціальних мережах – швидше за все, ця важка робота виконується центром обробки даних на іншому кінці невидимої лінії.

Дата-центри в тій чи іншій формі існують з 1940-х років. Вони бувають різних розмірів – від однієї шафи до гігантського многоскладского комплексу. Також вони поділяються за ступенем надійності і безпеки. Згідно «Стандарту телекомунікаційної інфраструктури для центрів обробки даних» (ANSI / TIA-942-A), опублікованому Асоціацією телекомунікаційної промисловості (TIA), центр обробки даних 4 рівня забезпечений достатньою кількістю резервних підсистем, щоб продовжувати роботу навіть під час серйозних та довготривалих відключень електроенергії. Подібні складні центри обробки даних зазвичай призначені для виконання найбільш критично важливих завдань.

В останні роки спостерігається тенденція віртуалізації простору. Сучасний центр обробки даних не обмежується централізованим об'єктом; замість цього це може бути комбінація з фізичної інфраструктури та ресурсів хмарних обчислень. Це призвело до оптимального розподілу робочого навантаження по пулам обчислювальних ресурсів, а також зробило центри обробки даних більш доступними. Незалежно від обсягу вашої діяльності, ви маєте можливість доповнити свій центр обробки даних орендованими центрами розміщення (colocation) або постачальниками загальнодоступних хмар, щоб отримати обчислювальні потужності, необхідні вашій організації для досягнення максимальної продуктивності і відмовостійкісті.

2. Кому потрібен дата-центр?

Центр обробки даних надає набір ресурсів і послуг, необхідних для повсякденної роботи. Від базових додатків, таких як спільне використання файлів і бази даних, до розширених програм з управління підприємством і віддаленою роботою. Обслуговування власного центру обробки даних дозволяє вам надавати кращі робочі інструменти і приносити більшу користь вашій організації.

Це також означає, що ви будете користуватися перевагами технологічних досягнень, будь то великі дані, штучний інтелект (ШІ), Інтернет речей (IoT) і навіть те, що ми ще не можемо собі уявити.

Практично будь-яке робоче місце виграє від наявності власного центру обробки даних.

Представлений текст є частиною більш довгого документа. Щоб завантажити повний файл PDF, натисніть кнопку нижче (документ англійською мовою).

ЗАВАНТАЖИТИ

GIGABYTE рада поділитися першим докладним «Технічним керівництвом» –  багатосторінковим документом, який проливає світло на важливі технологічні тенденції і презентує рішення, які допоможуть вам отримати користь від перелічених інновацій. У цьому технічному керівництві ми детально розглядаємо, як створити «центр обробки даних»: що вони собою являють, для кого вони призначені, що слід враховувати при їх створенні і як ви можете створити свій власних центр за допомогою продуктів GIGABYTE і консультацій від спеціалістів АСБІС-Україна

Немає двох однакових клієнтів. Зв'яжіться з нами, розкажіть про ваші конкретні вимоги та отримайте консультацію та індивідуальне рішення.

Надіслати запит