Supermicro представляє оптимізовані програмно-визначені рішення для задач зберігання великих обсягів неструктурованих даних у партнерстві з лідером програмно-визначеного зберігання.

Supermicro оновив лінійку рішень Scality RING для систем зберігання на базі програмно-визначених платформ

Super Micro Computer, Inc. (SMCI), світовий лідер у корпоративних обчисленнях, зберіганні даних, мережевих рішеннях, оновив своє портфоліо, що стосується складних програмно-визначених Систем Зберігання Даних (СЗД) на базі апаратних рішень Supermicro і програмних рішень Scality Ring.

Юрій Слухай, менеджер з розвитку серверного бізнесу ASBISc Enterprises Plc«Одним з основних рішень для зберігання неструктурованого контенту і медіа даних на сьогодні є використання файлових і об'єктних СЗД, які мають високу масштабованість і низьку вартість зберігання одного гігабайта / РВ. Одним з лідерів цього сегменту ринку систем зберігання є рішення компанії Scality — як програмно-визначене сховище Scality RING, перша версія якого вийшла ще у 2010 році. А на сьогодні це горизонтально-масштабоване рішення (scale-out), що використовує зв'язку peer-to-peer і розподілену архітектуру shared-nothing, розгортається на x86-серверах. 

Одним з виробників, що сертифікують рішення для Scality RING, є американська компанія Supermicro, яка пропонує спеціально підготовану лінійку своїх рішень, розроблену і сертифіковану спільно зі Scality.

Чим же є подібне рішення?

ПО Scality RING розгортається на базі кластера, що складається в мінімальній конфігурації з 3 вузлів зберігання на серверах Supermicro (повної або часткової набивки), масштабується до більш ніж 100PB і реалізує цілий набір сервісів доступу, захисту даних і системного управління ними. Supermicro / Scality Storage може бути реалізований у вигляді 2х базових HW-рішень — як throughput Performance / Capacity Storage і як Hi-Capacity Scale-out Storage.

Scality RING підтримує багато протоколів доступу до даних, зокрема об’єктний Amazon Web Services (AWS) IAM & S3 (compatible API-інтерфейси with simple HTTP) на базі стандарту Representational State Transfer (REST) і Swift, і файловий доступ за протоколами NFS (v4), SMB/CIFS і FUSE.

Рішення постачається як зібране повністю на фабриці Supermicro Відразу з ліцензіями Scality RING, що вимагають додаткове до-налаштування вже на боці замовника, і включає такі програмні компоненти:

  • На верхньому рівні розміщуються масштабовані сервіси доступу до даних (сервери-конектори), які забезпечують надання даних додатків за протоколами, а також супервізор для централізованого управління і моніторингу стану системи.
  • Середній рівень сховища — це розподілена віртуальна файлова система з СУБД MESA для зберігання метаданих, вузли зберігання, демони введення / виведення і web-портал управління. MESA забезпечує індексацію об'єктів і управління метаданими, використовуваними на рівні абстрагування файлової системи Scality Scale-out file system (SOFS). Один додаток може одночасно використовувати кілька конекторів RING для доступу до даних, якщо потрібно.
  • Нижній рівень стека — це розподілений рівень зберігання, який утворюють віртуальні вузли зберігання
  • Для забезпечення високої доступності об'єктного сховища (до 14 дев'яток) у Scality RING замість класичної технології RAID застосовуються різні механізми захисту даних, оптимізовані для розподілених систем, зокрема побутова та іншатериторіально-розподілена реплікація і механізм завадостійкого кодування erasure coding, причому можна комбінувати реплікацію з erasure coding в одному конекторі.Прикладами впроваджень Scality RING є держ. організації, найбільші лікарні та органи охорони здоров'я, медіасервіси і контент-провайдери, індустріальні виробники, телекоми і хмарні провайдери.”

Рішення надає можливість розширення до петабайтних розмірів готовими сконфігурованими блоками на базі серверів Supermicro, простота, швидкість і надійність яких створює враження роботи з традиційними системами зберігання.

Із цими рішеннями замовники можуть впроваджувати блоки, оптимізовані як для продуктивності, так і для ємності, гнучко керувати рівнями відмовостійкості. Підтримуються об'єкти і файли малих і великих обсягів у глобальному просторі зберігання. Користувачі можуть керувати екстремально великими, глобально розподіленими операціями зберігання дуже просто й економічно ефективно, автоматизуючи більшість простих операцій зберігання. RING Supervisor UI— це самодостатній, уніфікований портал для моніторингу, управління і обслуговування системи Scality RING.Детальніше про продути та рішення Supermicro можна дізнатися у фахівців АСБІС-Україна: supermicro@asbis.ua. 

Довідка
Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 30-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.
Більше інформації: www.asbis.ua 

Компанія Super Micro Computer, Inc. (SMCI) – новатор у галузі високоефективних серверних технологій, який є провідним постачальником передових серверних рішень Building Block Solutions® для інформаційних центрів, хмарних обчислень, високопродуктивних обчислювальних центрів, корпоративних ІТ, Hadoop/Big Data та вбудованих систем. Ініціатива Supermicro «We Keep IT Green®» дозволяє надавати клієнтам найбільщ енергоефективні та екологічно чисті рішення з усіх доступних на ринку.
Детальніше: http://supermicro.com