Вже дев'ятий рік підряд Pure Storage не здає позицію лідера в звітах аналітичного агентства Gartner

Pure Storage – Лідер згідно зі звітом Gartner® по системах зберігання даних 2022

Pure Storage (NYSE: PSTG) – першопрохідник в IT-індустрії, постачальник передових технологій та послуг у галузі зберігання даних, заявив про присудження компанії аналітичним агентством Gartner позиції Лідера згідно зі звітом «Магічний Квадрант» щодо систем зберігання даних – Magic Quadrant for Primary Storage. Таким чином, у звітах Магічний Квадрант Pure Storage визнається Лідером дев'ятий рік поспіль. І вже третій рік до ряду Pure Storage займає найбільш високу позицію по осі маркетингових і продажних показників Ability to Execute і розташовується правіше за інші по осі, що відповідає за технологічність – Completeness of Vision, що на нашу думку підтверджує лідерство компанії в секторі корпоративних сховищ даних. 

Лінійка продуктів FlashArray™ від Pure Storage починалася з all-flash системи зберігання даних для високопродуктивних програм, що працюють на основі блокових СГД. З того часу система придбала функціонал, що дозволяє працювати не тільки з блоками, але й з файлами з єдиного масиву, не втративши при цьому ні в продуктивності, ні в простоті та надійності використання – відмінні якості, які стали фактично синонімами Pure Storage. 

В даний час сімейство FlashArray включає модифікації FlashArray/X і FlashArray/XL, продуктивність яких була оптимізована для виконання операцій, що вимагають обробки найбільш об'ємної кількості даних; all-QLC масив зберігання даних FlashArray/C™, на тлі якого жорсткі диски та гібридні масиви стрімко старіють з точки зору ціни та продуктивності; Pure Cloud Block Store – хмарне рішення з багатим набором можливостей для роботи з даними, що дозволяє підприємствам впевнено запускати критично важливі для бізнесу програми Microsoft Azure та AWS; і наймолодший член сімейства – платформа Pure Fusion™ за моделлю програмного забезпечення як послуги, що дозволяє клієнтам перетворювати масиви зберігання в автономну платформу самообслуговування на кшталт хмарної типу «СЗД як код» для кінцевих користувачів. Всі продукти портфеля тепер підтримуються на AIOps платформі фірмового хмарного сервісу моніторингу та управління Pure1®. 

«Ми вважаємо, що Pure став явним лідером революції в індустрії зберігання даних. Ми першими розробили корпоративний масив, спочатку створений під flash, та бізнес моделі, що пропонують можливості продуктів як послуги. Тепер, із запуском першої в галузі платформи самообслуговування з можливостями на кшталт «СЗД як код», ринок переходить на новий етап стрімких змін щодо повсюдного спрощення та автоматизації хмарної операційної моделі» – коментує Шон Хансен, віце-президент та генеральний керуючий проекту FlashArray компанії Pure Storage

За минулий рік проект FlashArray пройшов низку ключових етапів, а саме:

  • Впровадження FlashArray//XL: наймолодший із продуктів лінійки FlashArray – FlashArray//XL – розроблений для критично важливих корпоративних додатків категорії Platinum – від масивних баз даних до контейнеризованих та хмарно-орієнтованих додатків. FlashArray//XL забезпечує неперевершену продуктивність, масштабованість та збільшення IOPS майже на 80%.  
  • Випуск комерційної версії платформи Pure Fusion: в даний час платформа Pure Fusion є загальнодоступною і пропонує не тільки функції системи самообслуговування для хмарних обчислень, але й можливості на кшталт «СЗД як код», завдяки яким розробники мають доступ до ще більш швидкої ініціалізації та автономної БД сервер для хмарного масштабування.  
  • Посилення захисту даних у новій версії Purity//FA 6.3: остання версія Purity//FA – це постійний захист даних для підприємств у всьому світі. Захист забезпечує функцію SafeMode™ Snapshots. Вона активна за умовчанням та гарантує постійний захист без необхідності зміни існуючих налаштувань, середовища чи процесів підприємства. 
  • Вплив на показники сталого розвитку підприємства: продукти сімейства FlashArray сприяють реалізації стратегічних ініціатив підприємств у сфері сталого розвитку, допомагаючи клієнтам значно скоротити енергоспоживання та рівень впливу на навколишнє середовище. Порівняно з конкурентами рішення FlashArray дають клієнтам можливість заощаджувати до 84,7% на прямих енергетичних витратах.

У звітах «Магічний Квадрант» зібрані та представлені результати ретельних фактологічних досліджень конкретних ринків, які дають широке уявлення про взаємне розташування постачальників ринку з високими темпами зростання та чіткою диференціацією постачальників. Провайдери розподіляються по чотирьох квадрантах: Лідери, Претенденти, Далекоглядні гравці та Нішеві гравці. Дослідження дозволяє організаціям отримати максимум корисної інформації з ринкового аналізу відповідно до своїх унікальних потреб у сфері бізнесу та технологій.