Зміни

ОСВІТА В УКРАЇНІ. ФІНАНСУВАННЯ Й ВІДБУДОВА

Як вирішувати ситуацію з підручниками? 

Яким чином відбудовувати школи? 

Де шукати фінансування й коли починати це робити? 

Спробуємо поетапно шукати на них відповіді та можливі варіанти. 

З приводу підручників – доречно звернути увагу на ресурс електронних посібників і поки є час пройти безоплатні курси від EdPro. Понад 200+ електронних книг, підручників різних видавництв, методичних посібників можна знайти у програмі Мозабук. До цих матеріалів можна також долучати учнів, надаючи їм доступ. 

З приводу фінансування проектів, пошуку фондів, грандів, успіх в значній мірі залежить не лише від існуючих пропозицій, але і від власної ініціативності керівників шкіл та самих освітян. Оскільки іноземні організації знаходяться в стадії поступового налагодження роботи команд. Зазвичай кожна організація пропонує власні англомовні форми, аплікації, вимоги.  

Нижче розглянемо ряд актуальних організацій, які можуть бути корисними вашій школі. 

 

Благодійні організації та фонди в Україні 

Український фонд стартапів (переглянути на фейсбуці) – можна податися на гранти подвійного призначення з проектами у сфері освіти. 

Фандрейзингова платформа United24 – нещодавно запустила роботу. Контакти на сайті актуальні для подачі запитів. 

Dobro.ua – на сайті можна переглянути проекти у сфері освіти від Української Біржі Благодійності, а також документи від учасників. 

“Проєкт Україна Майбутнього” – проект підтримки від Нафтогаз та ГО Центр Розвиток КСВ (ініціатива Дівчата STEM) уже завершився, але можна стежити за ініціативою, переглянути зразок бюджету, піднімати питання щодо ваших запитів.  
Фонд «Відродження» - проектні пропозиції до фонду подаються українською мовою. Суспільно значущі проекти можуть претендувати на підтримку поза оголошеними конкурсами. 
“Klitschko Foundation” – благодійна організація, яка реалізує всеукраїнські благодійні проекти у сфері освіти, спорту та науки. 

 

Закордонні організації, фонди та донори 

Unicef в Україні  – великий донор, до якого можна звертатися з добре пропрацьованими ідеями.  Документацію минулих тендерів можна переглянути на їхньому сайті за цим посиланням 

ООН  – можна звернутися за консультацією, коли є готовий опис і є потреба у пошуку партнерських організацій, з якими можна реалізувати проект.  

Постійне представництво України при Раді Європи. 

IREX in Ukraine (написати у фейсбук) – наразі активно працює, сприяє партнерству та ефективному діалогу між місцевими органами влади, ЗМІ, НУО та громадами. 

Finn Church Aid (у них на сайті стаття з контактами) – найбільша у Фінляндії організація співпраці в галузі розвитку відкрила представництво для роботи з українцями. Комунікація  англійською мовою. 
GIZ Бюро в Україні повідомляє про надання підтримки у консультаціях з інженерами, психологічну допомогу. Переглянути, які документи потрібні для участі в закупівлях GIZ за посиланням.  
Програмами малих грантів Світового Банку (World Bank Small Grants Program) дізнайтеся більше на їх сайті. 

Інфраструктурні гранти House of Europe  – переглянути, як виглядає заявка, можна після реєстрації.  

На сайті Посольства Японії в Україні, в рамках допомоги Японії Україні, можна переглянути, як оформити грантові заявки українською та англійською мовами. 

І наостанок приклад міжнародної інтеграції  –  батьки та громади об’єдналися для налагодження комунікації з німецькими школами та придбали інтерактивну панель для тернопільської школи.  

Дізнавайтеся більше про MULTIBOARD Prestigio Solutions PRIME та LIGHT SERIES. 

За консультацією та детальною інформацією по вартості рішень звертайтеся до менеджера Prestigio Solutions prestigiomb@asbis.ua.