За останні десять років екосистеми пристроїв фактично стали головною бізнесовою моделлю всіх найбільших компаній у світі. Ми швидко звикли делегувати різні завдання електронним девайсам і вже не уявляємо свого побуту без них. Разом з Canyon Accessories

Об'єднуй та володій: екосистема гаджетів Canyon

Виробники смартфонів одними з перших зрозуміли, які переваги надає платформний підхід до бізнесу. Раніше, окрім привабливого дизайну, ключовим критерієм вибору нового телефону були кількісні параметри. Бренди першого ешелону змагалися один з одним і намагалися виробляти пристрої максимальні за потужністю та якістю зображення та звуку, але мінімальні за вагою. Нарощування показників не давало нового досвіду користувачу: трохи краще камера або їх тепер не одна, а дві або три. Трохи швидше дія і більше налаштувань користувача. Заради цього покупці не готові оновлювати смартфон раз на півроку.

Поведінка споживача змінилася. Їх цікавлять не так характеристики пристрою, скільки наявність звичного набору додатків і сервісів, інтуїтивно зрозумілий інтерфейс і, найважливіше, зручність взаємодії смартфона з іншими пристроями. Сам смартфон обріс значною кількістю додаткових гаджетів, об'єднаних в екосистему, де функціональність окремих пристроїв максимально розкривається в їх зв'язці і дає додаткові переваги.

Насамперед з'єднати зі смартфоном можна найочевидніший гаджет – це смарт-годинник. Сучасні моделі не лише показують час, а й контролюють пульс, розраховують рівень кисню в крові, фіксують навантаження за рахунок оптимізації під різні види спорту, відстежують сон. Повідомлення дублюються на смартфоні та пристрої. А в Canyon Salt SW-78 є функція управління камерою та музикою на смартфоні прямо з екрану розумного годинника.

Розумні гаджети, до яких відноситься смарт-годинник, – це чудовий приклад поступового виникнення «Інтернету речей». Наголос робиться саме на взаємодію з іншими пристроями. Наприклад, якщо захотілося послухати музику, але смартфон подав сигнал про низький рівень заряду, годинник дозволяє підключати гарнітуру так, щоб програвати треки без участі смартфону. Пара рухів по екрану годинника і закачані напередодні улюблені композиції заграли в навушниках. Сенсорне керування в навушниках Canyon TWS-5 дозволить призупинити або розпочати відтворення музики, а утримання запустить голосового помічника. Ви також можете відповісти на дзвінок, торкнувшись навушників.

Або Ви повертаєтесь додому з роботи і хочете переключити музику, яку слухали по дорозі в навушниках, на бездротову колонку – без пов'язаної екосистеми це кілька різних дій у смартфоні: зупинити музику, вимкнути навушники, підключити новий пристрій, запустити музику. Але ми прагнемо оптимізації навіть таких простих процесів – адже саме вони формують нашу якість життя.

Користуватися пристроями протягом усього дня і не побоюватися про розряджену батарею також можливо. Наприклад, павербанк Canyon PB-2001 дає можливість підзарядити два пристрої одночасно, і має максимальну ємність при досить компактному розмірі. Акумулятор автоматично виявляє всі типи пристроїв, що заряджаються, і регулює вихідний струм залежно від унікальних вимог пристрою.

«Екосистеми працюють за принципом високої гастрономії: інгредієнти власними силами теж функціонують, але по-справжньому розкривають свої властивості у зв'язці. Продумані поведінкові сценарії користувача створюють безшовну взаємодію з арсеналом персональної електроніки», – коментує Business development Director Canyon Accessories Дмитро Романенко.

Сучасні девайси мають безліч цікавих функцій, але найчастіше, щоб розкрити їх, необхідно побудувати з гаджетів єдину екосистему. Неважливо, що вас приваблює більше: віртуальна реальність, фітнес, робота – для вас вже вигадали спеціальні пристрої, які синхронізуються та управляються зі смартфона буквально в один дотик. Покращення якості життя за рахунок використання розумних пристроїв може бути не таким вже й вражаючим. Але економія двох-п'яти хвилин, помножена на десятки щоденних побутових та робочих завдань, у сукупності створює приголомшливий ефект підвищення якості життя. І, головне, це зберігає найважливіший ресурс – час.