Перший блок обробки даних (DPU) 400 Гб/с з лінійною швидкістю обробки в програмно-визначених мережах

NVIDIA Networking анонсувала інноваційний прискорювач BlueField-3 для інфраструктури центрів обробки даних. BlueField-2 уже доступний для замовлень

NVIDIA анонсувала DPU NVIDIA® BlueField®-3, свій блок обробки даних наступного покоління, для використання в найсучасніших програмно-визначених мережах, сховищах даних і кібербезпеки, доступних для центрів обробки даних.

Перший DPU, створений для штучного інтелекту і прискорених обчислень, BlueField-3 дозволяє кожному підприємству надавати додатки в будь-якому масштабі з найкращою в галузі продуктивністю і безпекою центрів обробки даних. Він оптимізований для багатокористувацьких хмарних середовищ, пропонуючи програмно-визначені, апаратно-прискорені мережеві послуги, послуги зберігання, безпеки та управління в масштабі центру обробки даних. Один DPU BlueField-3 забезпечує еквівалентні послуги центру обробки даних з 300 процесорними ядрами, звільняючи цінні цикли процесора для запуску критично важливих для бізнесу додатків.

«Сучасні гіпермасштабовані хмари створюють фундаментальну нову архітектуру для центрів обробки даних, – сказав Дженсен Хуан, засновник і генеральний директор NVIDIA. – Новий тип процесора, призначений для обробки програмного забезпечення інфраструктури центрів обробки даних, необхідний для розвантаження і прискорення величезної обчислювальної навантаження у віртуалізації, мережах, зберіганні даних, безпеки та інших хмарних сервісах на основі штучного інтелекту. Настав час BlueField DPU».

BlueField-3 і Morpheus гарантують безпеку скрізь

DPU BlueField-3 перетворюють традиційну інфраструктуру на середовище «zero-trust», де аутентифікується кожен користувач центру обробки даних, шляхом розвантаження та ізоляції інфраструктури центру обробки даних від бізнес-додатків. Це гарантує безпеку підприємств, починаючи від хмарних рішень і до рівня Сore і Edge, одночасно підвищуючи ефективність і продуктивність.

Перший у галузі 400GbE/NDR DPU BlueField-3 забезпечує неперевершену продуктивність мережі. Він має 10-разову прискорену обчислювальну потужність порівняно з попередніми поколіннями, 16 ядер Arm A78 і 4-разове прискорення для криптографії. BlueField-3 також є першим DPU, що підтримує PCIe п'ятого покоління і пропонує синхронізоване за часом прискорення центру обробки даних. BlueField-3 забезпечує видимість мережі в режимі реального часу, виявлення та реагування на кіберзагрози та діє в якості агента моніторингу або телеметрії для NVIDIA Morpheus, сучасної платформи кібербезпеки з підтримкою штучного інтелекту та хмарних технологій, також анонсованої паралельно.

NVIDIA DOCA SDK 1.0

BlueField-3 використовує переваги NVIDIA DOCA™, архітектури центру обробки даних на чипі, яка надає розробникам повну відкриту програмну платформу для створення програмно-визначених, апаратно-прискорених мережевих додатків, додатків зберігання, безпеки та управління, які працюють на процесорах BlueField DPU.

Випущена сьогодні й доступна для завантаження, DOCA включає в себе середовище виконання для створення, компіляції та оптимізації додатків для DPU BlueField; інструменти управління для забезпечення, оновлення та моніторингу тисяч DPU в центрі обробки даних; а також бібліотеки, API і велику кількість додатків для глибокої перевірки пакетів (DPI) і балансування навантаження.

Запровадження екосистеми NVIDIA DPU

Провідні виробники серверів Dell Technologies, Inspur, Lenovo і Supermicro інтегрують процесори BlueField DPU у свої системи. Постачальники хмарних послуг по всьому світу використовують BlueField DPU для прискорення робочих навантажень, включаючи Baidu, JD.com і UCloud. Екосистема BlueField також розширюється завдяки підтримці BlueField-3 провідними партнерами по гібридним хмарним платформ Canonical, Red Hat і VMware; лідерами в області кібербезпеки Fortinet, Guardicore і постачальниками сховищ DDN®, NetApp і WekaIO; а також постачальниками прикордонних платформ Cloudflare, F5 і Juniper Networks.

«Red Hat продовжує співпрацювати з NVIDIA в межах відкритої екосистеми, яка прискорює інновації, надаючи доступ до новітніх апаратних інновацій для композитної інфраструктури, – сказав Кріс Райт, головний технічний директор Red Hat. – Ми визнаємо необхідність розробки передових рішень для мережевої безпеки і автоматизації і раді підтримати BlueField DPU і платформу NVIDIA Morpheus AI з допомогою Red Hat Enterprise Linux, Red Hat OpenShift, провідних у галузі контейнерів і гібридної хмарної платформи на базі Kubernetes».

«Наші спільні клієнти прагнуть скористатися наявними можливостями ІІ для корпоративних додатків, – сказав Лі Касвелл, віце – президент з маркетингу підрозділу хмарних платформ VMware. – Бачення корпоративної інфраструктури, що працює на базі VMware Cloud Foundation і сертифікованої за допомогою недавно анонсованого DPU NVIDIA BlueField-3, указує клієнтам шлях до підвищення продуктивності додатків, узгодженої операційної моделі у віртуалізованих і bare-metal середовищах, а також нової моделі гарантування безпеки "zero -trust" без шкоди для продуктивності».

BlueField-2 тепер доступний

BlueField-3 повністю сумісний з BlueField-2, що забезпечує безпрецедентну продуктивність для розвантаження, прискорення й ізоляції робочих навантажень центру обробки даних. BlueField-2 зазвичай доступний з двома мережевими портами Ethernet 100 Гбіт/с або InfiniBand, і 8 ядрами Arm. DPU BlueField-2 включає в себе прискорювачі для програмно-визначених сховищ, мереж, безпеки, потокової передачі, криптографії TLS / IPSEC з лінійною швидкістю, точного таймінгу для 5G telco, синхронізованих за часом центрів обробки даних і інших служб хмарної інфраструктури.

Доступність

Очікується, що BlueField-3 стане доступним у першому кварталі 2022 року. BlueField-2 доступний для замовлення просто зараз.
 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 30-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.
У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.
Більше інформації:
www.asbis.ua

Nvidia (NASDAQ: NVDA) – американська технологічна компанія, зареєстрована в штаті Делавер що базується в Санта-Кларі, штат Каліфорнія. Діяльність корпорації фокусується на розробці графічних процесорів (GPU), а також систем на чіпах (SOC). 2014 року Nvidia диверсифікувала свій бізнес, зосередившись на чотирьох ринках: ігрова галузь, професійна візуалізація, центри обробки даних та автоіндустрія, а нещодавно включила до цього переліку розвиток п'ятого напряму – штучного інтелекту.
Докладна інформація на
http://nvidianews.nvidia.com