Приклад використання конференц-зв’язку від Logitech для дистанційного навчання одним із найкращих та найстаріших вищих навчальних закладів Швейцарії

Університет Базеля застосовує конференц-камери Logitech MeetUp для оцифрування курсів під час коронавірусу

Огляд
Цифрові лекції за допомогою відеоконференцій здатні доповнювати очне навчання з мінімальним штатом персоналу. Зважаючи на пандемію коронавірусу, Базельському університету довелося швидко трансформувати власну концепцію, готуючись до початку осіннього семестру 2020/2021. Команда, яку очолював керівник проєкту Ніко Фробеніус, обрала конференц-камери Logitech MeetUp (з додатковими мікрофонами), щоб гарантувати відтворення кожної деталі: як на відео, так і в звуковому ряді.

«Наш досвід досить швидко підказав, що варто розглянути рішення від Logitech. Вони пропонують дуже гарне співвідношення ціни та якості, тож обладнання було оперативно доставлено. В чому ми насправді переконалися, так це в тому, що MeetUp є простим у використанні та має чудову якість зображення й звуку», – зазначив Ніко Фробеніус, керівник управління проєктами ІТС.

Виклик
Освітня галузь у Швейцарії не уникнула заходів, що були вжиті через пандемію коронавірусу. Очне навчання в університетах та інших вищих навчальних закладах було обмежене, що зробило проведення звичайних лекцій та семінарів практично неможливими. Це змусило робочу групу в Базельському університеті, яку очолював керівник проєкту Ніко Фробеніус, шукати рішення для продовження викладання в цифровій формі. Початковим наміром було забезпечити персоналізованими камерами всіх викладачів, проте згодом були обрані рішення для приміщень, оскільки вони можуть бути оптимізовані для конкретних ситуацій та є більш практичними.

Рішення
Ніко Фробеніус та його колега Серен Маркус, який відповідав за аудіовізуальні системи в Базельському університеті, обрали Logitech своїм провайдером на основі гарного досвіду сусідньої університетської лікарні. Ще одним суттєвим фактором на користь компанії та її партнера Kilchenmann була гарантовано швидка доставка та впровадження.

Зрештою, вибір було здійснено на користь Logitech MeetUp, оснащену додатковими мікрофонами розширення, оскільки конференц-камера розрахована на майбутнє. Дійсно, тести показали: це обладнання не тільки дуже просте у використанні, – воно здатне забезпечити чудову якість зображення та звуку. Також вражає кут огляду без викривлення – 120°. Це дозволяє камері відображати дві сусідні панелі шириною чотири метри навіть із найменшої відстані та використовувати функцію масштабування, щоб дуже добре записувати деталі.

Важливо, що комплект камера+додатковий мікрофон MeetUp повністю сумісний з застосунками для відеоконференцій Zoom та Webex, які використовуються в Базельському університеті. Програмне забезпечення Panopto для запису та потокової передачі відео також ідеально працює з новими конференц-камерами.

Результат
Використовуючи в минулому Logitech Group та Conference Cam Connect, університет уже мав досвід роботи з рішеннями компанії. Але Logitech MeetUp була виключно добре сприйнята викладачами. Професорсько-викладацький склад із особливим ентузіазмом оцінив гарний звукозапис та відтворення. Вони заявили, що звук є кращим порівняно з деякими значно дорожчими пристроями конкурентів, навіть коли лектори пересуваються кімнатою.

Університет Базеля вже замовив 161 конференц-камеру, щоб підготувати університет до цієї форми гібридного навчання навіть після коронавірусу. Приблизно третина постійних студентів учитиметься в аудиторіях протягом осіннього семестру цього року. Очікується, що цей показник зросте в середньостроковій перспективі, тоді як цифровий досвід, здобутий протягом цього часу, безумовно, вплине на планування майбутніх моделей навчання.

Рекомендовані продукти

MEETUP

Універсальна конференц-камера для невеликих приміщень та переговорних кімнат.

Придбати MEETUP >  

Rally
Преміальна Ultra-HD система з автоматичним керуванням камерою.

Придбати Rally >

Tap

Сенсорний контролер для співпраці на робочому місці.

Придбати Tap із підтримкою Microsoft Teams  >

Придбати Tap із підтримкою Zoom Room >

Придбати Tap із підтримкою Google Meet >