У лінійку 12th Gen Intel® Core™ Family входять 60 процесорів і понад 500 варіантів компонування

Intel® представляє 12th Gen Intel® Core™ — кращий у світі ігровий процесор i9-12900K

САН-ФРАНЦИСКО, 27 жовтня 2021 року. Сьогодні, під час презентації Intel Innovation, корпорація Intel® представила нове покоління процесорів 12th Gen Intel® Core™  і з-поміж них перші шість процесорів 12-го покоління з можливостями оверклокінгу, зокрема кращий у світі ігровий процесор 12th Gen Intel® Core™ i9-12900K. Процесори розраховані на максимальну тактову частоту 5,2 ГГц, мають до 16 ядер і 24 потоків, тому ці нові компоненти для ПК, що суттєво розширюють діапазон продуктивності багатопотокового оброблення даних, призначені для справжніх геймерів і професійних розробників.

Загалом, у лінійку 12th Gen Intel® Core™ буде входити 60 процесорів, а також понад 500 варіантів компонування, запропонованих компаніями-партнерами. Як було повідомлено під час проведення Intel Architecture Day 2021, нова високопродуктивна гібридна архітектура Intel®, перша з побудованих на технології Intel® 7, має автоматично регульоване енергоспоживання від 9 до 125 Вт, завдяки чому вона чудово підходить для будь-якої сфери застосування — від ультратонких лептопів до геймерських ПК і найбільш потужних офісних комп'ютерів.

«Продуктивна гібридна архітектура нового покоління 12th Gen Intel® Core™ є справжнім архітектурним проривом, що стало можливим завдяки використанню нових підходів до створення апаратного й програмного забезпечення. Ця архітектура ще багато років буде найбільш продуктивною на ринку», — заявив Грегорі Браянт, виконавчий віце-президент корпорації Intel® і генеральний менеджер підрозділу Client Computing Group. «Ми починаємо з представлення нашого флагманського продукту Core i9-12900K — кращого у світі ігрового процесора. Але ви будете вражені ще більше, коли познайомитеся з іншими представниками цієї лінійки».

ПРОЦЕСОРИ 12-ГО ПОКОЛІННЯ INTEL®: ІГРИ, РОЗРОБЛЕННЯ ТА ОВЕРКЛОКІНГ 

Шість процесорів для ПК із розблокованими можливостями розгону — це перші в серії продукти, побудовані на базі високопродуктивної гібридної архітектури. Корпорація Intel® поєднала в одній схемі ядра, орієнтовані на продуктивність (Р-ядра), які наразі є найшвидшими ядрами Intel®, а також ядра, орієнтовані на ефективність (Е-ядра), пристосовані до швидкого масштабування та багатопотокового оброблення даних під високим навантаженням.

Технологія Intel® Thread Director забезпечує ідеальну взаємодію цих двох типів ядер, гарантуючи максимально ефективне та своєчасне виконання всіх робочих операцій. Корпорація Intel® активно використовувала всю екосистему для всебічного тестування своїх продуктів, прагнучи до оптимального балансу між продуктивністю та сумісністю. Intel® тісно співпрацює зі співтовариством розробників, саме тому була створена технічна документація з рекомендаціями для незалежних постачальників програмного забезпечення, щоби вони могли оптимізувати додатки під нову високоефективну гібридну платформу.

«Представляючи Windows 11, ми відкриваємо нову еру комп'ютерних технологій», — підкреслив Панос Панай, виконавчий віце-президент і головний директор із просування продукції корпорації Microsoft. «Завдяки Windows 11 і технології Intel® Thread Director користувачі пересвідчаться в тому, що продуктивність їхніх комп'ютерів нового покоління 12th Gen Intel® Core™ абсолютно не обмежена».

Поєднання нової продуктивної гібридної архітектури та нової технології Intel® 7 набагато покращує як однопотокову, так і багатопотокову роботу процесора:

Кращий у світі ігровий процесор: Доступні збірки до 16 ядер й одночасне використання 24 потоків: у нову лінійку 12th Intel® Core™ входить кращий у світі ігровий процесор Core i9-12900K, що гарантує дійсно топову продуктивність ігрового процесу. Core i9-12900K — це вражаюче зростання продуктивності порівняно з попередніми поколіннями; зокрема збільшення швидкості зміни кадрів (FPS) на 25% у грі Troy: A Total War Saga, до 28% у Hitman 3 і до 23% у Far Cry 63. Процесор оснащений технологією Intel® Killer™ Wi-Fi 6E, що зменшує час затримки мережі на 75% під час гри та підтримує багатозадачність45.

Перехід до ефективного генерування контенту: Покращення процесу багатопотокового оброблення даних, революційний дизайн Р-ядер, здатність передавати інформацію із фантастичною швидкістю за допомогою шини пам'яті DDR5 — ось чому нові процесори займуть провідні позиції у всіх сферах, пов’язаних зі створенням контенту:

  • Оброблення фотографій швидше до 36%6
  • Оброблення відео швидше до 32%7
  • 3D-моделювання швидше до 37%8
  • Мультикадрова комп'ютерна візуалізація швидша до 100%9

    Найкращі можливості оверклокінгу10: Нові процесори оснащені найкращими на сьогодні інструментами оверклокінгу (розгону), що гарантує неймовірно ефективну роботу процесора, включно з доступністю оверклокінгу Е-ядер і DDR5-пам'яті. Геймери та любителі оверклокінгу можуть спробувати нові функції в останній версії програми Intel® Extreme Tuning Utility (XTU) 7.5. Починаючи з Core i9-12900K, утиліта XTU підтримуватиме оверклокінг «одним кліком» за допомогою спеціальної програми Intel Speed Optimizer, завдяки розблокуванню процесорів 12-го покоління Intel®. Крім того, корпорація Intel® представляє нову версію технології оверклокінгу пам'яті Intel® Extreme Memory Profile (XMP) 3.0 що підтримує DDR5, а також додаткові робочі профілі, з-поміж них — нові профілі з комплексними та гнучкими налаштуваннями (зокрема користувацькі профілі).

НАСТІЛЬНІ ПЛАТФОРМИ З ФАНТАСТИЧНОЮ ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЮ

Процесори 12-го покоління від Intel® завдяки високій продуктивності та найкращим робочим характеристикам в індустрії вже сьогодні забезпечують користувачам необхідну потужність — для ігор, створення креативного контенту, роботи.

Інновації, реалізовані в процесорах платформи:

  • Перший процесор, який може працювати з DDR5-пам'яттю на швидкості 4800 МТ/с.
  • Перший процесор, що ефективно працює із шиною PCIe 5.0 (до 16 ліній), пропускна здатність якої удвічі перевищує показник попередньої версії — PCIe 4.0; також додані 4 лінії PCIe 4.0.
  • До 30 Mб кешу Intel® Smart Cache (L3) та 14 Mб L2 кешу другого рівня — великий обсяг пам'яті та малі затримки.
  • Інтегрований чіп Intel® Killer Wi-Fi 6E, який поєднує в собі найшвидшу в індустрії технологію Wi-Fi 6E та потужну оптимізацію підключення до онлайн-ігор, що гарантує відсутність затримок, зависань і втрат пакетів даних 10.Передбачена можливість підключення універсального кабелю Thunderbolt 4 для розширення функціональності з використанням зовнішніх пристроїв. 

НОВИЙ ЧІПСЕТ INTEL® 600 SERIES 

Разом із процесорами 12-го покоління Intel® Core™, компанія представляє чіпсет із нової лінійки Intel® 600 Series із додатковою функціональністю, підвищеною надійністю та продуктивністю. Стандарт PCIe Gen 4.0 дає можливість підключити 28 каналів передавання даних; інтегрована на чіпсеті підсистема USB 3.2 Gen 2×2 має подвоєну пропускну здатність, а підтримка стандарту DMI Gen 4.0 забезпечує швидкісний обмін інформацією з процесором, тому периферійні пристрої та мережа будуть працювати на небаченій досі швидкості. Intel® вперше представила систему Intel® Volume Management Device (VMD), яка спрощує управління пристроями для зберігання даних, а саме обмін даними із SSD-дисками на основі NVMe через шину PCIe, без підключення RAID-контролерів чи інших адаптерів.


Високопродуктивна гібридна архітектура може бути недоступна в деяких конфігураціях чіпсетів 12-го покоління Intel® Core™. Intel® Thread Director доступний не у всіх конфігураціях — ця функція потребує активації в операційній системі. Продуктивність може відрізнятися за різних умов використання, у різних конфігураціях; цей показник залежить від низки чинників. Більш докладно про це можна дізнатися на сторінці www.intel.com/PerformanceIndex.
Продуктивність визначалася за результатами тестування продукту станом на дату, вказану в конфігурації; вона може змінюватись після виходу програмних оновлень. Рекомендуємо отримати додаткову інформацію щодо конфігурацій за адресою www.intel.com/12thgen. Жоден продукт чи компонент не гарантує абсолютний рівень безпеки. Рівень витрат і результати тестувань можуть дещо відрізнятися. Певні технології Intel можуть бути активовані в програмний чи апаратний спосіб, або з використанням спеціальної служби.
¹ Про це свідчать результати оцінювання унікальних функцій та ігрових можливостей в тестовому режимі (визначення кількості кадрів на секунду чи балів продуктивності) для 31 гри (станом на 1 жовтня 2021 р.); також проводилося порівняння з процесором AMD Ryzen 5950X. Додаткова інформація доступна за адресою www.intel.com/PerformanceIndex. Результати можуть дещо відрізнятися.
² За результатами порівняльного тестування багатозадачності Multitasking Content Creation процесора 12th Gen Intel® Core™™ i9-12900K і процесора 11th Gen Intel® Core™ i9- 11900K. Додаткова інформація доступна за адресою www.intel.com/PerformanceIndex. Результати можуть дещо відрізнятися.
³ За результатами визначення продуктивності (у балах або кадрах на секунду) коли це було можливо, або в кадрах на секунду, коли режим оцінювання продуктивності був недоступним, — для процесорів 12th Gen Intel® Core™ i9-12900K і 11th Gen Intel® Core™ i9-11900K.
⁴ Продуктивність може відрізнятися за різних умов використання, у різних конфігураціях; цей показник залежить від низки чинників. Більше можна дізнатися на сторінці www.Intel.com/PerformanceIndex. Продуктивність визначалася за результатами тестування продукту станом на дату, вказану в конфігурації; вона може змінюватись після виходу програмних оновлень. Здійснювалося порівняння процесорів 12th Gen Intel® Core™ i9-12900K і 11th Gen Intel® Core™ i9-11900K. Більш докладно про це можна дізнатися на сторінці www.intel.com/PerformanceIndex.
⁵ Зростання продуктивності до 84%, вираженої в кадрах на секунду, у грі Mount and Blade II: Bannerlord, під час ігрового процесу, транслювання та записування відео через OBS.
⁶ За результатами тестування PugetBench Lightroom — загальна оцінка.
⁷ За результатами тестування PugetBench Premier Pro — загальна оцінка.
⁸ За результатами тестування Autodesk – Revit 2021 — створення моделі.
⁹ За результатами тестування Adobe After Effects Pulse.
¹⁰ Із застосуванням додаткових можливостей оверклокінгу, активованих інструментарієм Intel, та унікальних архітектурних налаштувань. Потрібно мати на увазі, що надмірний оверклокінг може призвести до анулювання гарантії на продукт або негативно вплинути на стабільність системи. Більше про це можна дізнатися за адресою intel.com/overclocking. Результати можуть дещо відрізнятися.