Компанія GIGABYTE Technology

GIGABYTE випустила першу серію високощільних серверів з рідинним охолодженням

Дані сервери, спеціально розроблені для рішень, що складаються максимум з восьми процесорів, встановлених в четирехузлових корпусах 2U, здатні забезпечити потужність охолодження, необхідну для стабільної і максимально ефективної роботи процесорів серії AMD EPYC ™ 7003 тепловою потужністю до 280 Вт. Для цього сервери GIGABYTE H262 оснащуються системами охолодження виробництва CoolIT Systems. Нові багатовузлові сервери серії H відповідають вимогам для охолодження високопродуктивних обчислювальних систем, HMI (Human machine interface-Людино-машинний інтерфейс), систем In-Memory Computing, а також систем для наукових досліджень.

У зв'язку зі збільшенням щільності установки пристроїв в стійку, а також розрахункової теплової потужності мікросхем, повітряне охолодження може не дати бажаного результату, на відміну від рідинного охолодження, яке здатне забезпечити стабільну роботу і максимальну продуктивність обладнання. На основі знань про те, що вода поглинає тепло значно швидше, ніж повітря, для центрів обробки даних були спеціально розроблені системи прямого рідинного охолодження. Компанія GIGABYTE спроектувала два види серверів: H262-ZL0 для охолодження тільки процесорів і H262-ZL2 для охолодження процесорів, модулів пам'яті і мережевих адаптерів NVIDIA Mellanox ConnectX®-6.

H262-ZL0: CPU cooling

H262-ZL2: CPU, memory & NIC cooling

Узгодити ефективність систем охолодження, щільність установки,що  постійно збільшується та  теплову потужність обладнання – це основне завдання, яке постало перед GIGABYTE. Для цього компанія об'єдналася з великою кількістю постачальниками обладнання, оскільки одне запропоноване рішення могло не відповідати всім вимогам застосування, а принцип різноманіття застосовується  до різних видів систем охолодження, що використовується в серверах. В тому числі, в процесі розробки нових серверів H262 GIGABYTE співпрацювала з CoolIT Systems, головний офіс якої розташований в місті Калгарі в Канаді. Ця компанія спроектувала компоненти систем прямого рідинного охолодження для контурів пасивного охолодження. CoolIT Systems також постачає блоки розподілу холодоагенту (Coolant Distributions Units [CDU]) і трубки стійок / корпусів для готових рішень. CoolIT Systems виробляє і реалізує продукцію для настільних комп'ютерів і центрів обробки даних вже протягом 20 років. Компанія неухильно дотримується всіх вимог у сфері безпеки, а також UL 62368-1 – новий стандарт безпеки, застосовуваний для сертифікації обладнання центрів обробки даних. Крім того, системи охолодження CoolIT Systems характеризуються неймовірною надійністю, високою продуктивністю, а також відносно невеликим перепадом тиску. Швидкороз'ємне з'єднання, вироблені Staubli, забезпечують найкращі характеристики для виробництва високоточного обладнання та вже встигли зарекомендували себе надійними пристроями. Завдяки співпраці з цими компаніями GIGABYTE вдалося створити ефективне рішення для охолодження ресурсозатратного обладнання центрів обробки даних.

 

H262-ZL2 & H262-ZL0 Compute Node H262 series

GIGABYTE пропонує пряме рідинне охолодження для серії H262, 4-вузлових серверів 2U, які підтримують процесори AMD EPYC третього покоління потужністю до 200-280 Вт, залежно від кількості фронтальних дисків. Як правило, якщо передня панель повністю зайнята 24 дисками, підтримка передбачена для процесорів потужністю до 200 Вт TDP. Після того, як кількість відсіків зменшиться до 8, тоді підтримка процесорів потужністю 280 Вт стане можливою при збільшеному потоці повітря. Щоб уникнути скорочення відсіків під час використання процесорів найвищого рівня, було створено два нових сервера H262, які дозволяють розміщувати 24 x диски U.2 (Gen4) спереду та 8 x 280 Вт TDP процесори в щільному корпусі 2U H262.

Model Name H262-ZL0 H262-ZL2
Процесор 2 x AMD EPYC 7003 на вузол, 8 всього
Підтримка до 280W на розетку
Пам'ять 16 DIMMs на вузол, 64 всього
Підтримка 3200MHz DDR4
Зберігання 24 x 2,5-дюймові гібридні відсіки для U.2/SATA з можливістю гарячої заміни
4 x M.2 (Gen4 x4)
Слоти розширення 1 x низькопрофільний (Gen4 x16) слот на вузол, всього 4
1 x мезонін OCP 3.0 (Gen4 x16), всього 4
Мережі 2 x 1GbE LAN порт на вузол, 8 всього
1 x MLAN порт на вузол, всього 4
1 x CMC порт
Джерело живлення Dual 2200W 80+ Platinum

Для повноцінної системи охолодження існують різні варіанти, які залежать від того, чи найкраще автономне рішення CDU, чи вода в приміщенні. Для однієї стійки або лише одного сервера в одну стійку може бути встановлено єдиний CDU (потужність охолодження 7-10 кВт), який може підтримувати роботу системи в холодному режимі без використання води. Якщо задіяно кілька стійок, тоді CDU можуть бути адекватними; однак, якщо є вода в приміщенні, її можна використовувати з теплою водою, щоб допомогти видалити тепло з центру обробки даних

“Наші клієнти просили рішення з рідинним охолодженням, і ми вдячні за співпрацю з CoolIT Systems для забезпечення ефективного охолодження. Нові сервери високої щільності H262 – це перша хвиля серверів GIGABYTE з наборами прямого рідинного охолодження, і вони продемонстрували вражаючу продуктивність у нашому тестуванні ", – сказав Алан Чен, керівник відділу мережі та зв'язку в GIGABYTE. "Включення технології рідкого охолодження CoolIT Systems у севери GIGABYTE H262 забезпечить високу продуктивність та доступність, а також гарантії від GIGABYTE та CoolIT

Ця співпраця з GIGABYTE дозволяє CoolIT забезпечити лідерів у розробці центрів обробки даних найсучаснішими рішеннями, які поєднують у собі як продуктивність, так і низьке споживання електроенергії », – каже Брендон Петерсон, віце -президент із продуктів CoolIT Systems. «Рідке охолодження стало новим стандартом для масштабованого розгортання енергоефективних центрів обробки даних, і GIGABYTE продемонструвала велику роботу з просування цього бачення».”