Flashblade від Pure Storage дозволяє розширити можливості суперкомп’ютерів

Інфраструктура зберігання даних із підтримкою флеш-пам’яті допомагає дослідникам проводити більш детальний аналіз даних у петабайтних масштабах, одночасно зменшуючи споживання енергії та загальний вплив на довкілля.

Сінгапур – 16 березня 2021 р. – компанія Pure Storage (NYSE: PSTG), новатор ІТ, яка надає сховища як послугу в мультихмарному світі, сьогодні оголосила, що Технологічний університет Наньян (НТУ), один із провідних у світі, впровадив Pure FlashBlade®, уніфіковану платформу швидкого зберігання файлів і об'єктів (UFFO), щоб задовольнити зростаючий попит на суперкомп'ютерні ресурси в університетському високопродуктивному обчислювальному центрі.

Сприяючи дослідницькій місії університету, обчислювальний центр (ОЦ) обробляє дані для проєктів під керівництвом університету та його партнерів, починаючи від послідовності геномів та аналізу погоди. Враховуючи, що до восьми робочих навантажень для суперкомп'ютерів можуть працювати одночасно в будь-який час, команда ОЦ звернулася до FlashBlade для підтримки все більш складних робочих навантажень та масивних наборів даних. Очікується, що покращення в ємкості та затримках допоможе значній кількості дослідницьких груп з різних шкіл значно скоротити час, необхідний для аналізу даних, що дозволить їм зосередитись на інтерпретації своїх даних та пришвидшити терміни виконання проєктів.

Одним із перших, хто скористався FlashBlade, – це проєкт збірки геномів, проведений дослідниками Школи біологічних наук НТУ. Команда, яку очолює доцент Яркко Салоярві, в даний час перебуває в процесі секвенування та аналізу ДНК понад 1000 видів рослин.

Професор Салоярві сказав: «Якби ми розглядали один геном на тиждень, нам знадобилося б 20 років, щоб охопити 1000 видів, тому для нас було важливо проводити аналізи паралельно. Перехід на FlashBlade дозволив нам значно пришвидшити процес».

Завдяки FlashBlade, що дозволив паралельно виконувати до чотирьох завдань, команда змогла виконати понад 550 збірок лише за 18 місяців порівняно з менш ніж 100 збірками за той самий проміжок часу, якщо робити це по черзі. Можливість прискорити терміни проєкту означає, що дослідники можуть розглянути можливість розширення досліджень на інші ділянки або більш детально вивчити конкретні види або типи. Інші дослідники, які вивчають питання збереження навколишнього середовища, зміни клімату чи потенційного використання рослин фармацевтичними препаратами, також зможуть скористатися своїми висновками.

Збільшення обчислювальної потужності також дозволило ОЦ задовольнити ще більше запитів на дослідження, зберігши при цьому свою приверженість принципам стійкого розвитку. Перехід на надщільну технологію all-flash зменшив необхідний обсяг стоєчного простору, що дозволило команді ОЦ оптимізувати фізичний простір центру. Крім того, нижчі вимоги до живлення та охолодження зменшили загальне споживання енергії ОЦ та мінімізували викиди. Поєднання цих двох переваг дозволило ОЦ розширити свої доступні обчислювальні ресурси в геометричній прогресії, в той же час відповідаючи стандартам енергоефективності, щоб отримати сертифікат Сінгапурського стандарту SS 564 Green Data Center. В даний час ОЦ є однією з 13 організацій Сінгапуру, які мають сертифікат SS 564, і єдиним вищим навчальним закладом у списку.

«Щодня дослідники роблять нові відкриття, завдяки здатності обробляти все більш великі і багатінабори даних. За підтримки FlashBlade університети та установи, такі як НТУ в Сінгапурі, допомагають розширити межі наукових відкриттів та покращити наше розуміння світу», – сказав Чуа Хок Ленг, регіональний керуючий директор, ASEAN, Pure Storage.

«Здатність FlashBlade збільшити продуктивність при зниженні затримки вводу-виводу перевершила наші очікування. Ми впевнені, що зможемо задовольнити зростаючий попит на суперкомп'ютерні ресурси та зміцнити позиції НТУ як науково-дослідницького університету світового класу, одночасно ведучи мову про захист навколишнього середовища» – Елвін Он, IT-директор НТУ Сінгапур.

 

Про Pure Storage

Pure Storage (NYSE: PSTG) повертає технологам час. Pure забезпечує сучасний досвід обробки даних, який надає організаціям змогу безперешкодно вести свою діяльність, в рамках існуючої автоматизованої моделі зберігання як послуги в декількох хмарах. Одна з найбільш швидкозростаючих корпоративних ІТ-компаній в історії, Pure допомагає клієнтам використовувати дані, одночасно зменшуючи складність та витрати на управління інфраструктурою, що стоїть за ними. І завдяки сертифікованому показнику задоволеності клієнтів серед одного відсотка кращих B2B компаній, постійно зростаючий список клієнтів Pure є одним з найщасливіших у світі.

Pure Storage, логотип "P", Evergreen, FlashArray, FlashBlade, Pure1 та Pure as-a-Service є товарними знаками або зареєстрованими товарними знаками Pure Storage. Усі інші торгові марки чи назви, на які посилаються в цьому документі, є власністю їх відповідних власників.