Компанія AMD розширює портфоліо процесорів EPYC для забезпечення нового рівня продуктивності та цінності для малого та середнього бізнесу 

Процесори AMD EPYC 4004- серіїзабезпечують розширений асортимент систем початкового рівня від провідних постачальників серверів 

Компанія AMD оголосила про доступність процесорів AMD EPYC™ 4004- серії, що доповнюють існуючий портфель серверних процесорів AMD EPYC новими оптимізованими пропозиціями, які забезпечують функції корпоративного класу та провідну продуктивність для малого та середнього бізнесу та постачальників ІТ-послуг. 

Центральні процесори AMD EPYC 4004- серії надають покупцеві, що чуйно реагує на ціну, продуктивність корпоративного рівня, надійність, масштабованість і сучасні функції безпеки на основі високоефективної архітектури «Zen 4». У порівнянні з процесором Intel® Xeon® E-2488, сервер, який працює на одному процесорі AMD EPYC 4564P, забезпечує 1,8-кратне збільшення продуктивності на долар CPU1

«Історично багатьом малим та середнім підприємствам доводилося йти на компроміс у своїх ІТ-рішеннях, використовуючи апаратне забезпечення, яке не повністю відповідає їхнім потребам, – сказав Джон Морріс, корпоративний віце-президент Enterprise and HPC Business Group, AMD. – Засновані на тих самих технологіях, які працюють у найвибагливіших центрах обробки даних у світі, процесори AMD EPYC 4004- серіїпропонуються за оптимізованою вартістю придбання для клієнтів малого та середнього бізнесу, що прагнуть досягти кращих бізнес-результатів». 

Надійний вибір для компаній, що розвиваються 

Процесори AMD EPYC 4004- серії створені для забезпечення потужних обчислень загального призначення в однорозетковому пакеті, що забезпечує високопродуктивну стійку, багатовузлову та вертикальну конфігурації корпусу, де вартість системи та інші обмеження інфраструктури є критично важливими. 

«У рамках нашої постійної співпраці Lenovo раді бачити, як AMD представляє нові процесори EPYC 4004, що допомагають знайти нові можливості на ринку. Розширення графіку появи нових процесорів AMD EPYC спрямоване на більший сегмент ринку завдяки доступним, але високопродуктивним можливостям нового процесора, – сказав Камран Аміні, віце-президент і генеральний менеджер із рішень щодо серверного програмно-конфігурованого сховища у Lenovo. – Випускаючи процесори AMD EPYC 4004- серії, AMD допомагає задовольнити потреби клієнтів серверів у всьому спектрі, забезпечуючи ціну за значення продуктивності для зростаючих компаній разом із ефективністю для надійної, безпечної інфраструктури». 

«Ми раді додати ще одне рішення AMD EPYC до нашого портфоліо Bare Metal. Поділяючи спільні з AMD цінності, такі як ефективність і стійкість, ми переконані, що наші майбутні рішення на базі процесорів AMD EPYC 4004 забезпечать гнучкість центру обробки даних. Наші клієнти зможуть використовувати високу обчислювальну продуктивність і енергоефективність цих нових процесорів, водночас одержуючи вигоду від нашої надійної хмари та співвідношення ціни та продуктивності», – сказав Янів Фдіда, головний спеціаліст із продуктів і технологій OVHcloud. 

«Продуктивність робочих навантажень 3U MicroCloud Multi-Node Server і сімейства основних серверів 1U, 2U Supermicro на базі процесорів AMD EPYC 4004- серії підвищує цінність для клієнтів, що шукають економічно ефективні та прості в розгортанні рішення, – сказав Майкл Макнерні, старший віце-президент з маркетингу та мережевої безпеки, Supermicro. – Разом ми розширюємо доступ для компаній, які прагнуть оптимізувати свій хостинг і доставку контенту, хмарне робоче навантаження тощо». 

Сервери з процесором AMD EPYC 4004 пропонують переконливий баланс продуктивності, масштабованості та доступності. Процесори AMD EPYC 4004- серії, забезпечуючи широкий спектр розгорнутих корпоративних рішень, підтримуються провідними партнерами, включаючи Altos, ASRock Rack, Gigabyte, Lenovo, MSI, New Egg, OVHcloud, Supermicro і Tyan. 

Про компанію AMD 

Понад 50 років AMD сприяє інноваціям у високопродуктивних обчисленнях, графіках та технологіях візуалізації. Мільярди людей, провідні компанії зі списку Fortune 500 і передові науково-дослідні установи по всьому світу щодня покладаються на технології AMD, щоб покращити свій спосіб життя, роботи та розваг. Співробітники AMD зосереджені на створенні лідерських високопродуктивних та адаптивних продуктів, які розширюють межі можливого. 

1 E4K-013: Середнє геометричне 453 робочих навантажень на основі платного тестування Phoronix Test Suite станом на 27.04.2024 р. 

2 EPYC-018: Максимальне прискорення для процесорів AMD EPYC – це максимальна частота, досягнута будь-яким одним ядром процесора за нормальних робочих умов для серверних систем.