Провідний IT-виробник Intel оголосив про вихід довгоочікуваної платформи для мобільних ПК Ice Lake та гібридного процесора Lakefield

Корпорація INTEL анонсувала новинки на виставці CES-2019

Провідний IT-виробник Intel оголосив про вихід довгоочікуваної платформи для мобільних ПК Ice Lake та гібридного процесора Lakefield, базованих на 10-нанометровому техпроцесі, а також декілька нових 14-нм моделей Intel Core для настільних ПК. Демонстрація можливостей новинок відбулася на міжнародній виставці побутової електроніки CES-2019, що проходила цьогоріч у Лас-Вегасі з 8 до 12 січня.

Центральні процесори під кодовою назвою Ice Lake побудовані на новій перспективній мікроархітектурі Sunny Cove зі збільшеним показником кількості опрацьованих інструкцій за такт (IPC), що забезпечує підвищення однопотокової продуктивності. В Ice Lake вперше представлена інтегрована графіка нового покоління Gen11, обчислювальна потужність котрої перевищує 1 TFLOPs, а підтримка технології Intel Adaptive Sync позитивно впливає на плавність кадрової частоти. Унікальна клієнтська платформа вперше підтримує апаратний інтерфейс Thunderbolt 3, що збільшує максимальну пропускну спроможність вдвічі (до 40 Гбіт/с), має менше енергоспоживання та дозволяє підключати одночасно до двох моніторів із роздільною здатністю 4K. В Ice Lake вбудовано новий високошвидкісний бездротовий стандарт Wi-Fi 6, а також застосована технологія глибокого навчання DL Boost, призначена для прискорення роботи штучного інтелекту.

Інноваційний гібридний 5-ядерний процесор Lakefield поєднує 10-нанометрове високоефективне ядро ​​Sunny Cove з чотирма ядрами сімейства Atom, для компонування котрих була використана інноваційна тривимірна технологія Foveros. Таким чином Lakefield стане першим споживчим процесором Intel, у якому скомбіновано змішані типи ядер, що відповідають за виконання різних обчислювальних задач, оптимізуючи продуктивність, енергоспоживання і тепловиділення. Крім того, розміри такого чіпа дадуть змогу створювати, за словами доповідача Intel Грегорі Брайанта, «найменші в світі материнські плати для ПК».

Презентація нової 10-нанометрової мікроархітектури виробництва Intel планувалася 2016 року, але була відкладена через необхідність удосконалення технологічного процесу. Нині масовий випуск на ринок нових процесорів очікується до кінця 2019 року.

Сімейство 14-нм десктопних процесорів Intel 9-го покоління також поповнилося шістьма новими моделями: i3-9350KF, i5-9400F, i5-9400, i5-9600KF, i7-9700KF та i9-9900KF – найкращим ігровим процесором у світі. Маючи від 4 до 8 ядер, наявність та відсутність вбудованої графіки, ця продукція здатна задовольнити якнайширше коло споживачів – від пересічних користувачів до досвідчених геймерів та професійних розробників. Поява на ринку очікується вже найближчими місяцями.

«Компанія Intel здійснила черговий еволюційний крок на шляху модернізації комп’ютерної техніки в нашу епоху. Нові мікропроцесори не лише підвищать продуктивність роботи персональних пристроїв та подовжать термін служби батареї, а й нададуть виробникам свободу для дизайну сучасних ультратонких та надлегких форм-факторів. Це означає розкриття ще більш вражаючих граней користувацького досвіду та реалізації цифрових можливостей. Ми з нетерпінням очікуємо на вихід новинок і плануємо познайомити з ними українського споживача вже невдовзі після старту світових продажів», – зазначив Володимир Юрко, керівник напрямку «Компоненти» компанії АСБІС-Україна.

За додатковою інформацією стосовно продукту звертайтеся за електронною адресою: intel@asbis.ua

  Довідка  

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень, надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить у міжнародний холдинг з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 24 країнах, 30 000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7 000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua  

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.