На виставці CES-2019 у Лас-Вегасі корпорація Intel представила нову хвилю інновацій

INTEL розширює можливості ПК із новими платформами, технологіями і галузевою співпрацею

На виставці CES-2019 у Лас-Вегасі корпорація Intel представила нову хвилю інновацій, яка розширить можливості ПК, щоб надати кожній людині можливість реалізувати власні великі досягнення.

Презентація включала:

  • детальну інформацію про нашу високоінтегровану платформу, в якій буде використано наш перший 10-нм процесор для ПК під кодовою назвою Ice Lake;
  • попередній перегляд гібридної 10-нм процесорної архітектури з тривимірним компонуванням Foveros під кодовою назвою Lakefield;
  • Project Athena – інноваційну програму для виробництва нового класу сучасних ноутбуків;
  • ознайомлення з розширенням сімейства процесорів Intel® Core™ 9-го покоління для настільних ПК.

Нові 10-нм платформи для мобільних ПК

У найближчі місяці Intel запустить платформу для мобільних ПК із новим 10-нм процесором Intel під кодовою назвою Ice Lake.

Очікується, що Ice Lake, створений на основі нової процесорної мікроархітектури Sunny Cove, що була детально розглянута минулого місяця на Architecture Day, забезпечить новий рівень інтеграції технологій на клієнтській платформі.

Ice Lake є першою платформою, в якій реалізована абсолютно нова інтегрована графічна архітектура Gen11, а також підтримується технологія Intel Adaptive Sync, що забезпечує плавність кадрової частоти і понад 1 TFLOP продуктивності для багатшого ігрового й творчого досвіду.

Нова платформа для мобільних ПК вперше інтегрує Thunderbolt™ 3 і новий високошвидкісний безпровідний стандарт Wi-Fi 6 як вбудовану технологію, а також вона оснащена наборами інструкцій Intel® DL Boost для прискорення роботи штучного інтелекту (AI). Ice Lake об'єднує все це з неймовірною тривалістю автономної роботи і дає можливість створювати надтонкі, ультрамобільні конструкції з продуктивністю й швидкістю світового класу, дозволяючи людям отримувати задоволення від чудового користувацького досвіду. Як показує Dell*, нові пристрої від OEM-партнерів Intel з'являться на полицях магазинів до кінця 2019 року.

Корпорація Intel також організувала попередній перегляд нової клієнтської платформи під кодовою назвою Lakefield, у якій використовується гібридна архітектура ЦП з інноваційною технологією 3D-компонування Foveros від Intel. Lakefield має п'ять ядер, поєднуючи 10-нм високопродуктивне ядро Sunny Cove з чотирма ядрами на базі процесорів Intel Atom® у крихітному корпусі, що забезпечує низьке енергоспоживання з графікою та іншими IP, вводом-виводом та пам'яттю. Результатом є менша плата, яка дає виробникам комплектного обладнання більшу гнучкість для створення тонкого й легкого форм-фактора, а споживачам – всі ті технології, які вони очікують від Intel, включно з тривалим часом автономної роботи, продуктивністю та можливостями підключення. Передбачається, що Lakefield буде запущений у виробництво цього року.

Корпорація Intel має унікальні можливості для реалізації подібних інновацій, оскільки об'єднує широкий набір технологій – корпус, архітектуру, продуктивність та можливості підключення – для того, щоб втілити в життя неймовірні нові конструкції та знання.

Project Athena просуває інновації для ноутбуків

Intel також анонсував інноваційну програму Project Athena, розроблену для визначення та виведення на ринок нового класу сучасних ноутбуків. Очікується, що перші ноутбуки Project Athena, що поєднують продуктивність, час автономної роботи та можливості підключення світового класу зі стильним дизайном, будуть доступні в другій половині цього року для операційних систем Windows* і Chrome*.

Project Athena, створена для надання нових можливостей і використання технологій наступного покоління, зокрема – 5G та штучного інтелекту, відкриває шлях для прискорення запровадження інновацій у ноутбуках завдяки:

  • щорічній специфікації з викладом вимог платформи;
  • новому користувацькому досвіду і контрольним показникам, визначеним у реальних моделях використання;
  • широкій спільній підтримці та пошуку інновацій;
  • співпраці в екосистемах для прискорення розробки та доступності ключових компонентів ноутбуків;
  • перевірці пристроїв Project Athena за допомогою комплексного процесу сертифікації.

Ґрунтуючись на широких дослідженнях того, яким чином люди використовують свої пристрої і з якими проблемами зіштовхуються, щорічна специфікація об'єднує ключові галузі інновацій для виробництва ноутбуків, спеціально створених для того, щоб допомогти людям зосередитися, адаптуватися до життєвих ролей і завжди бути напоготові. Серед партнерів Intel Project Athena – компанії Acer*, Asus*, Dell*, Google*, HP*, Innolux*, Lenovo*, Microsoft*, Samsung* та Sharp*.

Від виробництва першого ПК із вбудованим Wi-Fi на платформі Intel® Centrino® до масового впровадження надтонких та легких конструкцій, сенсорних екранів і форм-факторів «2 в 1» з Ultrabook™, – корпорація Intel займає особливе місце, будучи каталізатором комп'ютерних інновацій нового покоління.

Розширення сімейства процесорів Intel 9-го покоління

У жовтні Intel випустила першу партію процесорів Intel® Core™ 9-го покоління для настільних ПК, зокрема Intel Core i9-9900K – найкращий ігровий процесор у світі. Корпорація представила нові доповнення до сімейства процесорів Intel Core, що задовольняють потреби широкого кола споживачів – від звичайних користувачів до фахівців, геймерів та серйозних створювачів контенту. Очікується, що перші нові процесори Intel Core 9-го покоління для настільних ПК з'являться в продажу цього місяця, а в другому кварталі цього року їх кількість зросте.

За додатковою інформацією стосовно продукту звертайтеся за електронною адресою: intel@asbis.ua

Довідка  

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень, надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить у міжнародний холдинг з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 24 країнах, 30 000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7 000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua  

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.