Ця лінійка процесорів останнього покоління

Intel представляє процесори Intel Core 14-го покоління для найкращого досвіду користувачів

Крім того, Intel Core i7-14700K поставляється з 20 ядрами та 28 потоками завдяки чотирьом додатковим ефективним ядрам (E-cores) порівняно з попереднім поколінням. А утиліта Extreme Tuning від Intel (XTU) тепер має нову функцію AI Assist, яка дозволяє використовувати одним кліком керований штучний інтелект для розгону на обраних розблокованих десктопних процесорах Intel Core 14-го покоління.

Чому це важливо: 

Роль центрального процесора у грі та творчості ніколи не була такою важливою. Десктопні процесори Intel Core 14-го покоління, розроблені на базі передової продуктивної гібридної архітектури Intel, дають користувачам ПК необхідну обчислювальну потужність, не жертвуючи при цьому робочим процесом.

На чолі низки десктопних процесорів Intel Core 14-го покоління стоїть i9-14900K – найшвидший процесор у світі, який здатний працювати на швидкостях 6 ГГц прямо з коробки – що дарує гравцям ті переваги, які вони потребують для збереження лідерства. А завдяки тому, що у процесорі  i7-14700K на 25% більше ядер, творці отримають значний приріст продуктивності у багатопотокових робочих навантаженнях. Разом із найкращим досвідом розгону в світі та сумісністю з існуючими материнськими платами серій 600/700, настільні процесори Intel Core 14-го покоління надають потужність і продуктивність, яких потребують користувачі.

Передова продуктивна гібридна архітектура Intel продовжує забезпечувати  потужність обчислень, яку вимагають користувачі у своїх щоденних робочих процесах:

  •  Найкраща ігрова платформа: Процесори Intel Core 14-го покоління забезпечують захоплюючий ігровий досвід з підвищенням продуктивності ігор на 23% у порівнянні з провідними конкуруючими процесорами, водночас нові ігрові функції, такі як Intel® Application Optimization (APO), гарантують кращі, ніж будь-коли потоки додатків, поруч з існуючим плануванням потоків додатків Intel® Thread Director."(6,7)
     
  •  Лідерство в розгоні продовжується: Розблоковані процесори Intel Core 14-го покоління продовжують пропонувати неперевершений досвід розгону для всіх – від експертів до початківців(2). Розблоковані десктопні процесори останнього покоління тепер включають нову функцію штучного інтелекту Intel® XTU AI Assist для керованого інтелектом розгону, а також підтримують швидкості DDR5 XMP, значно вищі за 8 000 мегатрансферів/сек (MT/S).
     
  •  Найкращі у своєму класі можливості підключення: Найновіша лінійка десктопних процесорів Intel має вбудовану підтримку Wi-Fi 6/6E та Bluetooth® 5.3, а також окрему підтримку нових бездротових технологій Wi-Fi 7 та Bluetooth 5.4. Крім того, десктопні процесори Intel Core 14-го покоління включають підтримку Thunderbolt™ 4, а також майбутнього з'єднання Thunderbolt 5 по кабелю – з підтримкою до 80 Гбіт/с двонапрямленої пропускної здатності(8).
     
  •  Сумісність з чіпсетами серій 600/700: Десктопні процесори Intel Core 14-го покоління залишаються сумісними як з чіпсетами Intel 600, так і з чіпсетами серії 700, що дає користувачам можливість легко оновлювати свої  існуючі системи та насолоджуватися іграми та творчою продуктивністю останнього покоління.

Зі значною швидкістю робочих тактових частот всієї лінійки процесорів, очолюваних флагманським процесором i9-14900K з турбочастотами на рівні 6 ГГц, сімейство десктопних процесорів Intel Core 14-го покоління забезпечує найкращий досвід для користувачів.