Перша в світі інтуїтивна клавіатура Click & Touch 
з'явиться на ринку наприкінці серпня.

Prestigio представила першу в світі інтуїтивну клавіатуру Click & Touch

Білоруський стартап Clevetura (ТОВ «Клеветура») завершив створення інтуїтивної клавіатурної системи – технології, що сполучає клавіатуру, тачпад і мишу. Розробники не лише поєднали сенсори з кнопками, але й забезпечили автоматичний і безшовний перехід між режимами набору тексту і керування курсором. Перша в світі інтуїтивна клавіатура Click&Touch з'явиться на ринку під брендом Prestigio наприкінці серпня.

За технологією Clevetura сенсори вбудовані в кнопки. Це докорінно відрізняється від принципу роботи інших пристроїв, таких як ноутбуки або клавіатури з винесеною сенсорною панеллю. Клавіші реагують на доторки і жести як тачпад або миша. Не змінюючи положення рук, можна надрукувати текст, прокрутити сторінку або посунути курсор.

Важливим також є те, що перехід між режимами – автоматичний. Вбудований мікроконтролер миттєво розпізнає та обробляє кожне торкання і натиснення. Система визначає характер дій, а користувач може не замислюватися, в якому режимі працює. В цьому і полягає унікальність системи, яка забезпечує інтуїтивну взаємодію з пристроєм і новий користувацький досвід. 

«У клавіатурі за нашою технологією окрема сенсорна панель не потрібна в принципі. Її функцію виконують клавіші: досить провести по ним, щоб керувати курсором або здійснювати які-небудь інші дії. Це зручно, функціонально і вельми економить час, оскільки не потрібно постійно переміщувати руку. По суті, йдеться про новий користувацький досвід взаємодії з комп'ютером і відчуття, коли не потрібно замислюватися – все робиться інтуїтивно», – пояснюють співзасновники Clevetura Валентин Сокол та Михайло Крупенков.

Технологія реалізує можливість обробки безлічі одночасних натиснень, доторків та  жестів. Тим самим можна використовувати всі звичні способи взаємодії, такі як зум, перехід між робочими столами змахуванням та прокручування торканням двох пальців.

Система дозволяє працювати швидше, особливо за одночасного використання клавіатури та миші. Проста ситуація: поки користувач пише важливий лист, йому телефонують по Skype. Щоб скинути дзвінок мишею або тачпадом, потрібно перенести руку, пересунути курсор, натиснути кнопку скасування виклику, вибрати вікно повідомлення тощо. З Clevetura можна відхилити непотрібний діалог одним рухом. Такий спосіб взаємодії називається безшовним, оскільки дозволяє не замислюватися про використання пристрою введення.

Права на технологію належать Clevetura. Білоруський стартап останніми роками є резидентом Парку високих технологій. Інвестором проекту є Сергій Костевич, засновник холдингу ASBIS і бренда Prestigio. Від ідеї до розробки комерційного прототипу минуло близько трьох років. Наразі розробники очікують на отримання патенту.

«Ми якось швидко повірили в силу стартапа і перспективи інтуїтивної клавіатури. Проект –цікавий і легко масштабується. Важливо познайомити користувачів із технологією та продемонструвати її функціональні можливості, – зазначив інвестор Сергій Костевич. – Ми дуже заглиблені в цей стартап. Йдеться не лише про його фінансування, – за нами вихід новинки на світовий ринок. Перспективи у ґаджета і технології – великі».

Виробництво пристроїв за технологією Clevetura почнеться в липні цього року. У продажу клавіатура Click & Touch під брендом Prestigio з'явиться наприкінці серпня. У планах на цей рік – випуск близько 100 тисяч ґаджетів.

До клавіатури можна одночасно приєднати до п'яти пристроїв: за допомогою трьох Bluetooth-каналів, USB-приймача та кабелю Type-C. Вона також дозволяє змінювати гучність або перемотувати відео, якщо провести вліво або вправо по поверхні клавіш верхнього ряду. Для налаштування та оновлення передбачено мобільний додаток. Корпус у клавіатури – легкий та ергономічний, зі спеціальними заглибленнями для рук.

Продажі пристрою розпочнуться в країнах СНД та Прибалтики. Серед перших ґаджет зможуть придбати користувачі в Білорусі, Росії, Литві, Україні, Казахстані, Естонії та Латвії. В подальшому географія збуту буде розширюватися.

Серед потенційних покупців – досвідчені користувачі та власники смарт-телевізорів. Окрім того, клавіатура зможе широко застосовуватися в b2b-сегменті. Зокрема з її допомогою зручно керувати контентом на великому екрані під час проведення презентацій та освітніх заходів.

«Одним із головних завдань Парку високих технологій є підтримка талановитих людей та перспективних проектів. Дедалі більше компаній в ПВТ створюють свій власний продукт, яким користуються споживачі в усьому світі. Завжди приємно, коли білоруський стартап, зібраний з нуля в Парку, вистрілює на міжнародному рівні. Ми активно продовжимо допомагати молодим проектам і надалі», – зазначає директор ПВТ Всеволод Янчевський.

Потенціал застосування технології Clevetura не обмежується зовнішньої клавіатурою. Розробники розглядають можливість використання свого ноу-хау і в інших пристроях, зокрема в ноутбуках.

 

— 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів, а також 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: http://www.asbis.ua 

 

Міжнародний бренд Prestigio протягом 15-ти років пропонує широкий вибір споживчої електроніки для дому, освіти і бізнесу. Продукція Prestigio – смартфони, телефони, планшети на базі операційних систем Android і Windows, ноутбуки, відеореєстратори, навігатори, а також інтерактивні дисплеї і спеціальне програмне забезпечення – успішно продається в 30 країнах світу. Prestigio підтримує прагнення до індивідуальності. Слоган бренду «Живи по-своєму» передає свободу від стереотипів і важливість самовираження. 

Більше інформації: www.prestigio.com