Intel наголошує на широкому застосуванні серед основних постачальників в галузі ІТ-послуг

Intel представляє масштабовані процесори Intel® Xeon® 4-го покоління CPU Max Series

Intel відзначив один із найбільш значущих запусків продуктів у історії компанії, представивши масштабовані процесори Intel® Xeon® 4-го покоління (під кодовою назвою Sapphire Rapids), процесори Intel® Xeon® CPU Max Series (під кодовою назвою Sapphire Rapids HBM) та прискорювачі Intel® Data Center GPU Max Series (під кодовою назвою Ponte Vecchio). Це ознаменувало справжній стрибок у продуктивності, ефективності, безпеці та нових можливостях ЦОД для технологій штучного інтелекту, хмарних та мережевих середовищ і периферії, а також найпотужніших у світі суперкомп’ютерів. 

Співпрацюючи разом зі своїми клієнтами та партнерами по Xeon 4-го покоління, Intel пропонує диференційовані рішення та системи з підтримкою масштабування для розв’язання найважливіших обчислювальних завдань. Завдяки унікальному підходу до створення орієнтованих на робочі навантаження спеціалізованих рішень з прискорення і високооптимізованого програмного забезпечення компанія гарантує високу продуктивність та потужність, а отже, оптимальну сукупну вартість володіння. 

Крім того, процесори Xeon 4-го покоління є найбільш надійними процесорами для ЦОД Intel із цілою низкою функцій для керування потужністю та продуктивністю, що дають змогу оптимально використовувати ресурси ЦП для досягнення цілей сталого розвитку.

«Випуск масштабованих процесорів Xeon 4-го покоління та лінійки продуктів Max Series — це поворотний момент у розвитку Intel, що знаменує відродження прагнення компанії до лідерства в галузі центрів обробки даних і розширення позицій у нових сферах», говорить Сандра Рівера, виконавчий віцепрезидент Intel і генеральний менеджер підрозділів Data Center та AI. «Процесори Xeon 4-го покоління та сімейство продуктів серії Max від Intel дають клієнтам те, чого вони дійсно хочуть: безпрецедентну продуктивність і надійність у безпечному середовищі для задоволення реальних потреб, швидшу окупність і зростання темпів інновацій». 

На відміну від інших процесорів для ЦОД на ринку, вже доступних для клієнтів, сімейство процесорів Xeon 4-го покоління значно розширює спеціалізовану стратегію та методи Intel, орієнтовані на робочі навантаження.  

Найвища в галузі продуктивність і переваги стабільного  розвитку з безпрецедентними можливостями прискорення

Сьогодні на ринку встановлено вже понад 100 мільйонів процесорів Xeon — від локальних серверів для розгортання ІТ-сервісів (включно з новими віртуалізованими бізнес-моделями) до мережевого обладнання для керування Інтернет-трафіком, бездротових базових станцій периферійних обчислень і хмарних послуг. 

Спираючись на десятиліття інновацій та лідерства у сфері ЦОД, мережевих технологій та інтелектуальних периферійних пристроїв, нові процесори Xeon 4-го покоління забезпечують безпрецедентну продуктивність із найбільшою кількістю вбудованих прискорювачів серед усіх ЦП у світі для розв’язання найважливіших обчислювальних завдань клієнтів у сфері ШІ, аналітики, мережевих технологій, безпеки, зберігання даних та систем із високим навантаженням. 

Порівняно з процесорами попередніх поколінь, клієнти Intel Xeon 4-го покоління можуть отримати у 2,9 рази[1] вищу середню продуктивність на ват для цільових робочих навантажень із використанням вбудованих прискорювачів, до 70 ват[2] заощадження енергії на ЦП в енергоощадному режимі з мінімальною втратою продуктивності, і на 52-66 % нижчу сукупну вартість володіння3.   

[1] Середнє геометричне значення для робочих навантажень:  RocksDB (IAA і ZTD), ClickHouse (IAA і ZTD), проксі-сервери SPDK для запитів великих медіаданих та баз даних (DSA і готові рішення), ResNet-50 для розпізнавання зображень (AMX і VNNI), SSD-ResNet-34 для виявлення об’єктів (AMX і VNNI), QATzip (QAT і zlib)

[2] 1 вузол, Intel Reference Validation Platform, 2x Intel® Xeon 8480+ (TDP 56C, 2 ГГц, 350 Вт), HT On, Turbo ON, Загальний об’єм пам’яті: 1 ТБ (16 слотів/64 ГБ/4800 МГц), 1 диск P4510 3,84 ТБ NVMe PCIe Gen4, BIOS: 0091.D05, (ucode:0x2b0000c0), CentOS Stream 8, 5.15.0-spr.bkc.pc.10.4.11.x86_64, Java Perf/Watt w/ openjdk-11+28_linux-x64_bin, 112 екземплярів, початковий/максимальний об’єм динамічної пам’яті 1550 МБ. Протестовано Intel станом на жовтень 2022 р.