Корпорація Intel у серпні 2019 року представила вісім процесорів Intel Core™ 10-го покоління для сучасних ноутбуків.

INTEL розширює сімейство мобільних процесорів INTEL CORE 10-го покоління рішеннями з подвоєною продуктивністю

Корпорація Intel у серпні 2019 року представила вісім процесорів 10th Gen Intel® Core™ processors fдля сучасних ноутбуків. Нові процесори під кодовою назвою Comet Lake створені спеціально для того, щоб забезпечити підвищення та масштабування продуктивності для вимогливих багатопотокових робочих навантажень у тонких і легких ноутбуках та ПК класу «2 в 1». Це свого роду енергоблоки, які приносять двократний приріст продуктивності порівняно з процесорами попереднього покоління. До нової лінійки також входить перший 6-ядерний процесор Intel серії U, який має швидші частоти, інтерфейси пам'яті та дизайн підключення Intel® Wi-Fi 6 (Gig+), а ще – більш широке масштабування Thunderbolt™ 3.

Використовуючи переваги світового технологічного досвіду та інтелектуальної власності Intel, сімейство процесорів Intel Core 10 пропонує широкий спектр оптимізованих для навантаження платформ, що задні задовольнити найрізноманітніші потреби. Нові процесори Intel Core 10-го покоління, створені на базі 14-нм технологічного процесу, сприяють покращенню оптимізації внутрішньовузлових процесів. Це зі свого боку забезпечує до 16% загального підвищення продуктивності та на понад 41% кращу продуктивність і багатозадачність у Microsoft Office 365 порівняно з попереднім поколінням. І все це без шкоди для автономності.

Раніше цього місяця корпорація Intel вже випустила перші продукти сімейства процесорів Intel Core 10-го покоління, розроблені на базі 10-нм техпроцесу. Ці новинки виробника  спрямовані на забезпечення функціональності високоефективного штучного інтелекту (AI) на ПК, що здійснює великий крок вперед у графічній продуктивності і має найкращий у своєму класі зв’язок. Ті процесори, які компанія представляє сьогодні, мають аналогічну, що і згадані вище новинки, платформу для підключення. Одночасно вони розширюють собою сімейство процесорів для масштабування продуктивності, яка присутня в сучасних робочих навантаженнях. Це – повноцінне сімейство процесорів, які доповнюють один одного, надаючи людям широкий вибір того, що для них є найважливішим. 

Нові процесори Intel Core 10-го покоління варіюються від Intel Core i3 до Intel Core i7 та оснащені функціями:

    • до 6 ядер і 12 потоків;
    • максимальна турбочастота – до 4,9 ГГц;
    • інтелектуальний кеш Intel об’ємом до 12 МБ;
    • потужність – до 25 Вт, що налаштовується для максимальної продуктивності (серія U);
    • до 4,5 Вт для 4-ядерних безвентиляторних конструкцій (серія Y);
    • графічна частота – до 1,15 ГГц;
    • збільшення швидкості пам'яті LPDDR4x, LPDDR3, DDR4 до 2666 МТ/с.
    •  

На користувачів очікує найкраща якість підключення серед усього сімейства процесорів Intel Core 10-го покоління. Інтегрований Intel Wi-Fi 6 (Gig+) забезпечує підвищену безпеку WPA3 для додаткового захисту. Крім того, він майже втроє швидший, а це дозволяє забезпечити швидке завантаження файлів у домашніх умовах.

Системи з цими процесорами також підтримують контролери Thunderbolt 3. Це дозволяє виробникам комп’ютерів комплектувати свої ПК відповідними портами в кількості до 4-ьох штук, кожен з яких забезпечує швидкість 40 Гбіт/с. За допомогою Thunderbolt 3 користувачі можуть підключатися до тисяч док-станцій, дисплеїв та периферійних пристроїв на ринку, і все за допомогою одного кабелю.

Нарешті, нові процесори розширюють кількість конфігурацій, оптимізованих за допомогою технології Intel® Adaptix™. Вони підтримують сучасні режими очікування для швидшого пробудження та декілька служб голосових помічників, вбудованих у ПК. У рамках Intel Adaptix технологія Intel® Dynamic Tuning дозволяє партнерам OEM конфігурувати системи на базі процесорів Intel Core 10-го рівня для досягнення ще більшої продуктивності – від 8% до 12% у типовій системі. Щодо вибраних конструкцій, то Intel Dynamic Tuning Technology тепер пропонує перші в історії попередньо навчені алгоритми на основі AI для прогнозування робочих навантажень та забезпечення більш високої швидкості в режимі турбо, коли потрібна реакція та збільшена автономність для тривалих навантажень.

«Наші мобільні процесори Intel Core 10-го покоління пропонують клієнтам лінійку передових рішень, що забезпечують найкращий баланс продуктивності, функціональності, потужності та дизайну для їхніх конкретних потреб. Ці новинки можна використовувати всюди: від систем, що працюють виключно в режимі багатозадачності, до рішень, на які покладені завдання щодо створення повсякденного контенту», – прокоментував Кріс Уокер, корпоративний віце-президент корпорації Intel та генеральний менеджер клієнтських платформ Mobility Client Computing Group.

Ноутбуки та ПК класу «2 в 1», що працюють на базі нових процесорів 10-го покоління Intel Core, будуть доступні до кінця року. Деякі перші системи від виробників ПК на базі процесорів Intel Core 10-го покоління вже готуються до перевірки програмою Project Athena. Користувачам радять звертати увагу на повідомлення «Розроблені для мобільної продуктивності» в інтернеті та в роздрібних магазинах вже цієї осені.

 

 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів, а також 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.

Докладніше: www.intel.com