Високопродуктивні оновлення для настільних ПК від AMD

AMD RYZEN 3000-SERIES

Компанія AMD анонсувала вихід інноваційних IT-продуктів на базі 7-нанометрового технологічного процесу, які забезпечать новий рівень потужності та ширші можливості для геймерів, винахідників і творців контенту. 

AMD як лідер у галузі високих технологій оголосила про запуск найсучасніших процесорів у світі для настільних ПК, що є надзвичайно продуктивними для ігор та програм генерації контенту. Очікується, що створені на основі архітектури Zen 2 десктопні процесори 3-го покоління AMD Ryzen створять умови для ще більш ефективного використання кеш-пам'яті, щоб розкрити високі графічні можливості сьогоденних ігор. Окрім того, всі моделі підтримують інтерфейс передачі даних PCIe 4.0, що дає змогу працювати з новітніми материнськими платами, графікою й технологіями зберігання даних. 

AMD представила у 3-му поколінні сімейства десктопних процесорів Ryzen новий процесор Ryzen 9, включно із флагманським 12-ядерним / 24-потоковим Ryzen 9 3900X. Загалом лінійка налічує 8 моделей із ядром Ryzen 7 та 6 моделей із ядром Ryzen 5, які забезпечують високопродуктивну оболонку для гнізда АМ4. 

Модельний ряд десктопних процесорів 3-го покоління AMD Ryzen

Mодель Ядра/Потоки TDP7 (Ватт) Підвищена базова частота (гГц) Обсяги кеш-пам'яті (Mб) Доріжки PCIe4.0 (процесор+AMD X570)
Ryzen™ 9 3900X CPU 12/24 105W 4.6/3.8 70 40
Ryzen™ 7 3800X CPU 8/16 105W 4.5/3.9 36 40
Ryzen™ 7 3700X CPU 8/16 65W 4.4/3.6 36 40
Ryzen™ 5 3600X CPU 6/12 95W 4.4/3.8 35 40
Ryzen™ 5 3600 CPU 6/12 65W 4.2/3.6 35 40

AMD також презентувала новий чіпсет X570 для роз'єму AM4, який забезпечує високопродуктивну роботу відеокарт, мережевих пристроїв, NVMe-дисків та іншого обладнання. Завдяки підтримці інтерфейсу PCIe 4.0, материнські плати з чіпсетом X570 мають подвоєну пропускну спроможність і на 42% збільшену швидкість зберігання даних порівняно з PCIe 3.0. 

X570 пропонує найбільшу гнучкість в історії AMD, а саме – готовність працювати з понад 50-ма новими моделями материнських плат виробництва ASRock, Asus, Colorful, Gigabyte та MSI, а також рішеннями для зберігання даних з інтерфейсом PCIe 4.0 від Galaxy, Gigabyte та Phison.

Під час виступу на Computex 2019 президент і генеральний директор AMD доктор Ліза Су також наголосила на деяких конкурентних перевагах інших презентованих компанією новинок.

  • Нове ядро Zen 2, що є в основі наступного покоління процесорів AMD Ryzen та EPYС, виконує до 15% більше очікуваних операцій на одиницю часу за його попередника Zen. Також це ядро зазнало технічного вдосконалення, а саме – збільшення розмірів кешу та перероблення двигуна.
  • Нова архітектура ігор RDNA, розроблена для комп'ютерних консолей та хмар майбутнього, гарантуватиме новий стандарт продуктивності.
  • Серії 7-нанометрових відеокарт AMD Radeon RX 5700 обладнані високошвидкісною пам'яттю GDDR6 та підтримують інтерфейс PCIe 4.0.

До доктора Су долучилися технологічні лідери компанії Microsoft, корпоративний віце-президент із платформ ОС Роан Сонс, головний операційний директор компанії Asus Джо Хсіе, головний операційний директор компанії Acer Джеррі Као, а також багато інших вагомих гравців галузі, щоб продемонструвати широкі можливості інноваційних обчислювальних та графічних екосистем AMD.

«2019 рік для AMD розпочинається неймовірним новим стартом, коли ми відзначаємо 50-річчя інновацій та випускаємо нові високоякісні продукти, що розширюють межі можливого за рахунок нових комп'ютерних та графічних технологій, – зазначила доктор Су. – Ми вклали значні стратегічні інвестиції в ядра наступного покоління, застосували проривний підхід до проектування мікросхем і передові технологічні процеси для забезпечення лідерства 7-нанометрових продуктів нашої потужної обчислювальної екосистеми. Ми раді, що невдовзі спільно із нашими промисловими партнерами розпочнемо підготовку до виведення на ринок наступного покоління процесорів EPYC, Ryzen та відеокарт Radeon RX».

Очікується, що десктопні процесори 3-го покоління AMD Ryzen з’являться в продажу 7 липня 2019 року. Дізнатися подробиці та здійснити попереднє замовлення можна в офіційного дистриб’ютора техніки AMD – компанії АСБІС-Україна: amd@asbis.ua.

 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua

Компанія AMD починаючи з 1 травня 1969 року впроваджує інновації у високопродуктивних обчислювальних, графічних та візуальних технологіях, що є основоположними для розробки ігор, імерсивних платформ та центрів обробки даних. Сотні мільйонів споживачів, провідні компанії з Fortune 500 та найсучасніші науково-дослідні установи в усьому світі щодня покладаються на технології AMD для вдосконалення життя, роботи та розваг. Співробітники AMD зосереджені на створенні якісних продуктів, які розширюють межі можливого. 

Для отримання додаткової інформації щодо того, як AMD уможливлює сучасність і надихає на майбутнє, відвідайте веб-сайт AMD (NASDAQ: AMD): www.amd.com