Процесори Intel® Core™ 12-го покоління для IoT забезпечують високу продуктивність у рішеннях для роздрібної торгівлі

Процесори Intel Core 12-го покоління для периферійних обчислень та IoT

На конференції CES 2022 компанія Intel представила процесори Intel® Core™ 12-го покоління (під кодовою назвою Alder Lake серії S і H), спеціально оптимізовані для периферійних обчислень. Ці процесори створені на базі нової гібридної архітектури Intel з продуктивними (Performance) та енергоефективними (Efficient) обчислювальними ядрами з підтримкою технології Intel® Thread Director.

Нові процесори мають збільшену кількість обчислювальних ядер та розширені функції графіки, мультимедіа, засобів відображення та ШІ  для прискорення роботи сучасних додатків інтернету речей (Internet of Things, IoT). Intel® Core™ 12-го покоління представлені моделями різної продуктивності та потужності у широкому ціновому діапазоні, та призначені для замовників сфер роздрібної торгівлі, виробництва, охорони здоров'я та цифрової безпеки

“Процесори Intel Core дозволяють нашим замовникам наблизитися до формування програмно-визначуваного середовища на межі мережі – від створення насиченого візуального контенту до запуску критично важливих робочих навантажень на єдиній платформі.” сказав Джон Хілі (John Healy), віце-президент підрозділу Intel Internet of Things Group та генеральний менеджер з управління платформами та підтримки клієнтів.

Чому це важливо: 

Поєднання нової гібридної архітектури та технологічного процесу Intel 7 забезпечує сімейство процесорів Intel® Core™ 12-го покоління характеристиками, що виділяють їх серед рішень для роздрібної торгівлі, охорони здоров'я, виробництва та відеоспостереження: 

    • Продуктивність, ефективність і функціональна сумісність для високих робочих навантажень у сфері IoT.
    • Розширені можливості для вирішення задач ШІ та глибокого машинного навчання без використання додаткового обладнання.
    • Надійність при роботі в якості вбудовуваного рішення.
    • Розширені можливості інтегрованих графічних модулів для підтримки дисплеїв 4K та 8K.
    • Апаратні засоби безпеки для захисту пристроїв IoT від атак та вразливостей.
    • Розвинена екосистема та підтримка спільноти розробників відкритого коду для роботи з різними операційними системами, завдяки чому замовники IoT рішень можуть вибирати оптимальні програмні платформи для своїх рішень.

Детальніше про Alder Lake S-series: 

Настільні процесори Intel® Core™ 12-го покоління для IoT показують до 1,36 разів більшу продуктивність в однопотокових і до 1,35 разів у багатопотокових задачах порівняно з Intel® Core™ 10-го покоління. Крім того, нові процесори до 1,94 разів більш ефективні при обробці графіки та до 2,81 разів швидші при виконанні навчених нейронних мереж для обробки зображень на графічному процесорі. Процесори Intel® Core™ 12-го покоління оснащені графікою Intel UHD Graphics 770 на базі архітектури Intel® Xe, яка забезпечує віртуалізацію дисплеїв і підключення до чотирьох незалежних моніторів. Підтримка PCIe 5.0/PCIe 4.0 та пам'яті DDR5/DDR4 у поєднанні з функціями безпеки та управління на рівні із засобами роботи з ШІ допомагають підвищити результативність роботи у додатках IoT. Процесори Alder Lake для IoT для декількох систем мають до 16 ядер і до 24 обчислювальних потоків, володіють розрахунковою тепловою потужністю від 35 Вт до 65 Вт та функціями для роботи в режимі реального часу. Вони розраховані на тривалий термін служби та довгострокову підтримку програмного забезпечення .

Переваги використання процесорів Intel® Core™ 12-го покоління з кодовою назвою Alder Lake серії S:

    • Замовники зі сфер роздрібної торгівлі, банківських послуг, готельного бізнесу та освіти зможуть покращити показники конвергенції робочих навантажень, підвищити ефективність точок продажів і терміналів за рахунок можливостей інтерактивних дисплеїв.
    • Замовники зі сфери промислового виробництва зможуть найефективніше використовувати переваги індустріальних ПК, периферійних серверів, сучасних контролерів, систем комп'ютерного зору та віртуалізованих платформ управління.
    • Замовники зі сфери охорони здоров'я зможуть покращити можливості ультразвукової візуалізації, медичних апаратів, пристроїв ендоскопії та іншого клінічного обладнання.
    • Замовники у сфері інформаційної безпеки зможуть досягти значних результатів завдяки використанню ШІ-модулів аналітики, мережевих відеореєстраторів та відеопанелей.

Детальніше про Alder Lake H-series: 

Зростання продуктивності мобільних процесорів Intel® Core™ 12-го покоління для рішень IoT у порівнянні з процесорами Intel® Core™ 11-го покоління складає до 1,04 разів у однопотокових та до 1,18 раз разів у багатопотокових задачах, а також до 2,29 разів щодо ефективності графіки. Модельний ряд містить до 14 ядер та до 20 обчислювальних потоків з розрахунковою тепловою потужністю від 35 Вт до 45 Вт.

Intel також анонсує процесори Intel® Core™ 12-го покоління серій U та P з розрахунковою тепловою потужністю від 15 Вт до 28 Вт. Чотири порти виводу зображення дозволяють розгортати повноцінні відеостіни, а потужна реалістична графіка Intel® Iris® Xe в поєднанні з підтримкою ШІ дозволяє реалізовувати сценарії обробки інформації та комп'ютерного зору.

Переваги використання процесорів Intel® Core™ 12-го покоління з кодовою назвою Alder Lake серії H: 

    • Замовники зі сфер роздрібної торгівлі, банківських послуг, готельного бізнесу та освіти зможуть покращити консолідацію робочих навантажень та підвищити якість обслуговування завдяки чотирьом каналам виведення зображення для створення відеостін, а також інтерактивним дошкам та терміналам із підтримкою ШІ для надання аналітики даних.
    • Замовники зі сфери промислового виробництва зможуть ефективніше використовувати комп'ютерний зір для контролю якості виробів6 у поєднанні з інтерфейсом «людина-машина» та індустріальними ПК.
    • Замовники зі сфери охорони здоров'я зможуть підвищити якість медичної візуалізації таких пристроїв, як ультразвукові апарати з функціями ШІ/аналітики для систем діагностики, телемедицини та робототехніки.
    • Замовники у сфері інформаційної безпеки зможуть задіяти комп'ютерний зір при впровадженнях на периферії, у мережевих відеореєстраторах з можливостями ШІ, а також використовувати цю технологію для таких галузей як «розумні будинки», «розумні фабрики» та «розумне місто».

Про доступність: 

Процесори Intel® Core™ 12-го покоління вже поставляються більш ніж 80 замовникам у сфері IoT – учасникам програми Intel Early Access Program. Доступність процесорів серії Alder Lake серії S очікується у січні 2022 року, а серії H у квітні 2022 року.