Компанія Intel надає прискорення технологіям

Інновації у сфері пам’яті та зберігання даних від Intel

На зборах світових лідерів галузі в Сеулі, Південна Корея, компанія Intel розповіла про низку нових ключових технологічних етапів та акцентувала увагу на своїх поточних інвестиціях і прагненні просувати технології пам'яті і зберігання даних в епоху обчислень, орієнтованих на обробку даних.

Компанія планує представити клієнтам унікальну технологію Intel®Optane™ і системи Intel®3D NAND, що орієнтовані на використання в хмарних технологіях, штучному інтелекті й мережевих граничних обчисленнях.

«Світ генерує дані з дедалі більшою швидкістю, і компанії все більше зацікавлені  в тому, яким чином можна ефективніше обробити ці дані. І хто саме буде переможцем, а хто залишиться позаду, залежатиме від того, хто ефективніше та швидше зможе отримати найважливіше з усього цього масиву. Для цього будуть потрібні передові інновації в ієрархії пам'яті і зберігання даних, над чим ми і працюємо в компанії Intel»,заявив Роб Крук (Rob Crooke), старший віце-президент Intel і генеральний директор Групи з технологій енергонезалежної пам'яті.

Що представила компанія Intel? Серед ключового, що було обговорено на цьому заході, компанія Intel зробила такі заяви: виробник планує запуск лінії розробки нової технології Intel®Optane™  на своїх об'єктах в Ріо-Ранчо, Нью-Мексико; у 2020 році планується запуск виробництва енергонезалежної пам’яті пам'яті Intel®Optane™ другого покоління під кодовою назвою «Барлоу Пас» (Barlow Pass) – вона буде випускатися разом з процесором Intel наступного покоління – Intel® Xeon® Scalable. Крім того, була продемонстрована перша в галузі 144-шарова флеш-пам'ять QLC (Quad Level Cell) NAND від Intel для твердотільних накопичувачів (SSD), що орієнтовані на центри обробки даних. Її вихід очікується в 2020 році.

Чому це важливо? Величезні обсяги даних, які генеруються машинами, зазвичай необхідно аналізувати в режимі реального часу для вилучення найголовнішого. Зважаючи на ці вимоги, спеціалістами були виявлені деякі прогалини в ієрархії пам'яті і зберігання даних: пам'ять DRAM недостатньо велика, а твердотільні накопичувачі SSD недостатньо швидкі. І ефективним засобом, що ліквідує ці прогалини, є незалежна пам'ять Intel®Optane™. І навіть якщо буде потрібно обробити ще більші масиви даних, система Intel Optane, підключена через інтерфейси зберігання, заповнить собою цю прогалину. Крім того, жорсткі диски дедалі частіше виявляються недостатньо швидкими для обчислень, орієнтованих на обробку даних. І саме тут поєднання технологій Intel®Optane™ і QLC NAND вступає в гру. Таким чином, Intel®Optane™ є унікальним поєднанням матеріалів, структури і продуктивності, з яким не можуть зрівнятися інші сучасні технології пам'яті і зберігання даних.

Яким чином клієнти використовують технології пам'яті і зберігання даних від компанії Intel? Багато клієнтів використовують рішення Intel в сфері пам'яті і зберігання даних, зокрема і корпорація Microsoft. Вона вносить значні зміни у свою клієнтську операційну систему для підтримки безлічі нових можливостей і функцій, що своєю чергою надаються енергонезалежній пам'яті Intel®Optane™, наприклад, швидкий запуск системи і завантаження ігор. Компанія Intel також продемонструвала наступне покоління своїх однопортових твердотільних накопичувачів, створених за технологією Intel®Optane™ для ключових корпоративних клієнтів. Вихід продуктів також очікується у 2020 році.


Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.