Лідер на ринку BI-технологій – програмна платформа Tableau

TABLEAU – передова BI-Технологія в портфелі АСБІС-УКРАЇНА

Компанія АСБІС-Україна спільно з компанією Vizuators (BI-підрозділ ASBIS Group) представляють лідера на ринку BI-технологій – програмну платформу Tableau, яка є сучасним набором інструментів для фахівців галузі Business Intelligence. Впровадження та використання Tableau дозволяє бізнесу досягти великих результатів у короткий термін, побачити та проаналізувати свої дані, знайти нові конкурентні переваги.

Tableau – технологія інтерактивної аналітики, що дає змогу швидко проводити глибокий та різнобічний аналіз великих масивів інформації, і водночас не вимагає спеціалізованого навчання бізнес-користувачів та дорогого впровадження. В основі Tableau – дві інноваційні технології: VIZQL, завдяки якій можна створювати складну візуалізацію одним кліком миші, і Data Engine, яка забезпечує аналіз мільйонів рядків у лічені секунди.

Основні переваги функціоналу Tableau:

  • швидкість розгортання рішення та гнучкість у масштабуванні;
  • здатність під'єднувати до понад 60 джерел даних, представлених на ринку (файлові системи, PDF та JSON, бази даних, web-інтерфейси);
  • мінімальні вимоги до персоналу з точки зору початкових знань та навиків;
  • доступність інструментів для створення дашбордів та аналітики силами самих бізнес-користувачів;
  • можливість налаштовувати розсилки та повідомлення користувачам;
  • інтеграція з Python та R;
  • проста й прозора цінова політика компанії Tableau;
  • підтримка співтовариства користувачів, яке об’єднує понад 150 000 осіб;
  • велика кількість відкритих ресурсів та матеріалу для самоосвіти;
  • embedded analytics – можливість вбудовувати аналітику в портали та інтернет-ресурси.

Сімейство програмних продуктів Tableau:

  1. Tableau Desktop — персональне програмне забезпечення, що дозволяє аналізувати будь-які типи тип даних і створювати звітність за лічені хвилини навіть простому користувачеві Excel. ПЗ встановлюється на робоче місце аналітика і використовується для підключення до джерел даних та створення моделі даних, звітів, дашбордів у вигляді робочих книг Tableau з можливістю їхньої подальшої публікації в Tableau Server.
  2. Tableau Prep – простий та доступний у користуванні продукт, завданням якого є підготовка даних для бізнес-аналізу і виконання функції ETL – витягання, перетворення та завантаження даних, а також низка інших опцій, які значно спрощують роботу зі стандартними ETL-сценаріями.
  3. Tableau Server — програмне рішення, яке дає можливість помістити аналітику у web-браузері та зробити її доступною для спільної роботи. Користувачі можуть робити звіти, фільтрувати і сортувати дані тощо без участі IT-фахівців у межах наявної IT-архітектури.
  4. Tableau Online має ті самі можливості, що й Tableau Server, і спеціально створений для тих, хто бажає підтримувати власний сервер для зберігання даних за допомогою Tableau без установлення програмного забезпечення на власне обладнання.

Користувачам представлені три пакетні пропозиції для різних цільових призначень, аналітичних потреб та груп фахівців:

1. Tableau Creator – для аналітиків, що бажають оптимізувати робочий процес для якнайшвидшого знаходження ідей усередині даних за допомогою потужного набору інструментів.

Основні можливості:

  • швидкий пошук прихованих ресурсів у даних;
  • підготовка даних для подальшого аналізу;
  • поширення результатів аналізу всередині компанії.
    Пакет містить такі продукти: Tableau Desktop, Tableau Prep, ліцензія в Tableau Server або Tableau Online.

2. Tableau Explorer – для бізнес-користувачів, які бажають досліджувати перевірені дані й отримувати відповіді на власні запитання за допомогою self-service аналітики.

Основні можливості:

  • підключення до перевірених та систематизованих даних через Tableau Server або Tableau Online;
  • дослідження даних для пошуку відповідей та створення власного контенту;
  • взаємодія всередині компанії довкола аналітики і візуалізації.
    Пакет містить такі продукти: ліцензія в Tableau Server або Tableau Online.

3. Tableau Viewer – для звичайних користувачів, яким необхідно час від часу переглядати аналітику, дашборди та сторіборди на захищеній і простій у використанні платформі.

Основні можливості:

  • простий доступ до аналітики для ухвалення рішень через браузер або телефон;
  • можливість отримувати аналітику за підпискою;
  • взаємодія з колегами та обговорення питань.
    Пакет містить такі продукти: ліцензія в Tableau Server або Tableau Online.

«Ми раді презентувати українським користувачам сервіс від провідного світового розробника, що зробить їхню роботу з даними легшою для сприйняття, приємнішою для дослідження та в рази більш ефективною,. Tableau – це універсальний аналітичний інструмент: із його допомогою можлива робота з даними будь-якого формату та створення звітів усіх рівнів складності. Переваги програмної платформи – очевидні: вона має широкі можливості візуалізації інформації і водночас не вимагає тривалого впровадження, адже її установка триває всього до 90 секунд. Наявність готових галузевих рішень, створення будь-якого звіту всього за декілька кроків, висока швидкість здобуття результату – це знахідка для фахівця будь-якої спеціалізації, а інтуїтивно зрозумілий інтерфейс та невисока вартість продукту – безсумнівний плюс для керівника, якому не потрібно витрачати значні ресурси ані на впровадження системи, ані на навчання персоналу», – підсумував Олег Мельник, керівник департаменту проектної дистрибуції «АСБІС-Україна».

Для отримання додаткової інформації або консультації щодо програмного забезпечення Tableau Vizuators надсилайте, будь-ласка, ваші запити на е-mail tableau@asbis.ua

 

Довідка 

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.
У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів, а також 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.
Більше інформації: http://www.asbis.ua  

Vizuators – компанія, що входить до холдингу ASBIS як постачальник BI-рішень та сервісів. Надає не лише технологічні рішення BI, але й широкий спектр сервісів із впровадження, супроводження та навчання. Активно бере участь у заходах, присвячених популяризації візуальної аналітики та даних. Vizuators – офіційний партнер компанії Tableau в Україні.
Більше інформації: www.vizuators.by  

Tableau Software – компанія, заснована 2003 року в Маунтін-В'ю, штат Каліфорнія. Основний напрям – розробка програмного забезпечення для аналітики та візуалізації даних. Впродовж декількох останніх років Tableau утримує лідерські позиції на світовому ринку програмних продуктів BI та є взірцем якості програм для роботи з big data.
Докладніше: https://www.tableau.com/