Фахівці з overclockers.ua провели експеримент із розгону Core i7-10700K

Огляд та тестування материнської плати ASRock Z490 PG Velocita

Огляд материнської плати проводився за такими критеріями: пакування, комплектація та зовнішній вигляд.

Абревіатура цієї плати – PG – пов’язана із серією ігрових плат Phantom Gaming, тому серед бонусів є утиліта Nahimic для звукової підсистеми. Високий статус виробу підтверджується наявністю кнопок ввімкнення та перезавантаження на поверхні пристрою, а також – індикатора кодів POST.

Тестувальники зробили висновок, що можна привітати інженерів ASRock із створенням вдалого продукту. Насамперед, вони відзначили опрацювання прошивки, яка надає повноцінну віддачу від системи.

Також звернули увагу, що спроектований із нуля вузол VRM дозволяє проводити експерименти в найрізноманітніших комбінаціях, використовуючи фіксацію рівня напруги або його компенсацію, а набір профілів LLC забезпечить необхідну поведінку, в розумних межах відхиляючись від планового.

Система охолодження, відзначили експериментатори, включає встановлені охолоджувачі, але вони повністю керовані, і для збірки на базі Core i7-10700K фактично не потрібні, навіть під час розгону. Відсутні також проблеми з роботою пам'яті, як з активацією XMP, так без неї, так само, як і під час ручного розгону.

Тестування підтвердило стабільне функціонування ПК на позначці в 4300 МГц за розумних меж виставленої напруги.

Отже, тестувальники можуть рекомендувати придивитися до ASRock Z490 PG Velocita уважніше і додати її в шорт-ліст майбутніх покупок.

Детальніше про ASRock Z490 PG Velocita читайте за посиланням: https://www.overclockers.ua/motherboard/asrock-z490-pg-velocita.

 

Довідка  

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 29-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua    

IntelCorporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.

Докладніше: www.intel.com