Дослідження IT-ринку України

Дайджест новин АСБІС-Україна за травень 2021

Виробник аксесуарів для ПК і мобільних пристроїв, а також пристроїв, що носяться, Canyon представляє новий смарт-годинник MyDino KW-33MyDino KW-33  підійде для дітей середнього шкільного віку (8-13 років). Інтерфейс годинника спеціально розроблений дизайнерами Canyon у дитячому хоп-стилі. У новинці за принципом «Тамагочі» живе кумедний динозавр Діно – віртуальний друг зі світу здоров’я.

Як і вся лінійка гаджетів Canyon, смарт-годинник MyDino KW-33 зручно керуються за допомогою спеціального додатку Canyon Life, який можна встановити на смартфони з операційною системою iOS або Android. За допомогою додатку легко відстежувати активність і сон, накопичувати статистику показників здоров’я та фізичної активності, а також регулювати налаштування.

MyDino KW-33 представлені в трьох кольорових рішеннях, які відрізняються відтінками самого годинника й ремінця. Доступні варіанти: «чорний камуфляж», «синій камуфляж» і «зелений камуфляж».

Читати

Prestigio спільно з Clevetura протягом року працювали над проектом ноутбука на базі технології TouchOnKeys™. Це перший у світі ноутбук, де величезний тачпад вбудований у клавіші. 

В процесі роботи використовували напрацювання з патентного портфоліо компанії Clevetura LLC. Спеціально для цієї моделі Clevetura розробила унікальний клавіатурний модуль TouchOnKeys™, який доповнює клавіатуру функціями тачпаду. Таким чином, тачпад більше не займає окремого місця і стає набагато більшим, займаючи майже всю площу клавіатури. Робота стає комфортнішою: всі пристрої введення в одному місці, прямо під рукою.

Дізнатися більше

Компанія Gartner оприлюднила прогноз по світовому ринку засобів інформаційної безпеки та управління ризиками: в нинішньому році, як вважають аналітики, темпи зростання відповідного ринку збільшаться.

У 2020-му витрати в зазначеній сфері склали приблизно $ 133,8 млрд. Це на 6,4% більше в порівнянні з попереднім роком. Найбільшим сегментом галузі стали сервіси в області кібербезпеки – на них припало близько $ 65,1 млрд. Ще $ 20,5 млрд принесли рішення для захисту інфраструктур. На мережеве обладнання, що забезпечує інформаційну безпеку, довелося $ 15,6 млрд.

У поточному році, згідно з прогнозами експертів, витрати виростуть в глобальному масштабі на 12,4%. В результаті, обсяг галузі в грошовому вираженні складе $ 150,4 млрд.Сервіси в області кібербезпеки і надалі будуть залишатися найбільшою статтею витрат: вони принесуть $ 72,5 млрд. Витрати в сегменті захисту інфраструктур складуть $ 23,9 млрд. На мережеве обладнання доведеться $ 17,0 млрд.

 Аналітики кажуть, що продовжиться розвиток систем забезпечення безпеки, що використовують технології машинного навчання і штучного інтелекту. Компанії будуть вкладати кошти в розширення інструментів захисту на тлі розвитку платформ віддаленої роботи та дистанційного навчання.

Перейти до матеріалів дослідження 

За рік на третину зросли виплати українським IТ-компаніям від іноземних клієнтів. Найбільше виплат отримали фрілансери, онлайн-продавці, IT-компанії і стокери.

IТ-компанії в Україні, які безпосередньо надають послуги іноземним клієнтам, у перші три місяці поточного року отримали на 32% більше виплат, ніж за аналогічний період 2020 року. Про це свідчить дослідження компанії Payoneer про діяльність українців на міжнародних ринках.

Серед топ-5 категорій, які отримали найбільше виплат за 1 квартал цього року: фрілансери, онлайн-продавці, IT-компанії, стокери (фотографи, які заробляють на фотостоках) і креатори на соціальних платформах.

Переглянути

АСБІС-Україна у співпраці з виробником серверних рішень Super Micro Computer пропонує Next Business Day – послугу сервісного обслуговування, що забезпечує безперервність бізнес-процесів клієнта.

Розширену гарантію Next Business Day on-site Service (NBD) надають на всі сервери Supermicro, придбані в компанії АСБІС-Україна. За умовами послуги NBD, технічна підтримка компанії відновить працездатність сервера вже наступного робочого дня після звернення про порушення в роботі. До того ж, клієнту не потрібно витрачати час на транспортування проблемного обладнання: фахівець усуне всі несправності просто на місці.

Вагомою перевагою розширеної гарантії NBD для Supermicro є не лише швидкість вирішення проблем, а й доступна ціна, адже всі роботи здійснюють на базі власних ресурсів компанії АСБІС-Україна. Придбати цю послугу можна, обравши один з двох пакетів: для першого року експлуатації обладнання або на три роки. 

Детальніше