NVIDIA GeForce RTX 4090 по праву названа продуктом року за версією престижної премії European Hardware Association Award.

NVIDIA отримала нагороду European Hardware Association

Визнаний критиками GeForce RTX™ 4090 – це найкращий графічний процесор GeForce. Це забезпечує величезний стрибок у продуктивності, ефективності та графіці на основі штучного інтелекту. 

Нагорода European Hardware Association  

Обладнання має велике значення в технологічній індустрії, а процес відбору переможців вважається ретельним і авторитетним. Понад 100 експертів-технологічних журналістів з усього світу керують процесом відбору, який відбувається у три етапи. 

European Hardware Association – це величезна команда досвідчених редакторів, яка визначає найкращі апаратні продукти, що продаються в Європі протягом поточного року. Найкращі варіанти в кожній категорії визнаються фіналістами, під час оголошення номінації. 

NVIDIA GeForce RTX 4090 – топова відеокарта, яка вийшла 20 вересня 2022 року. Вона створена за 5=нм техпроцесом і працює на базі графічного процесора AD102, (AD102-300-A1). Завдяки підтримці DirectX 12 Ultimate користувачі можуть бути впевнені, що сучасні ігри на GeForce RTX 4090 працюватимуть без перебоїв. Крім того, DirectX 12 Ultimate гарантує повну підтримку майбутніх відеоігор з апаратним трасуванням променів, шейдингом зі змінною частотою та іншими можливостями. Графічний процесор AD102 – це великий чіп, який має площу 609 мм² та 76 300 мільйонів транзисторів.