Компанія Intel офіційно презентувала 11 інноваційних високоінтегрованих процесорів Intel® Core™ 10-го покоління під кодовою назвою Ice Lake.

ПЕРШІ ПРОЦЕСОРИ INTEL CORE 10-ГО ПОКОЛІННЯ: ПЕРЕОСМИСЛЕННЯ НОВОЇ ЕРИ РОБОТИ З НОУТБУКОМ

Компанія Intel офіційно презентувала 11 інноваційних високоінтегрованих процесорів Intel® Core™ 10-го покоління під кодовою назвою Ice Lake, розроблених спеціально для надтонких планшетів 2 в 1 та ультрабуків. Вони підносять високоефективний штучний інтелект на ПК до нового щабля, а також оснащені новітньою графікою Intel® Iris® Plus для неймовірної якості розваг та забезпечують найкращу сумісність із Intel® Wi-Fi 6 (Gig+) та Thunderbolt™ 3. Очікується, що виробники ПК представлять перші системи на базі нових процесорів вже до кінця року.

«Процесори Intel Core 10-го покоління змінюють уявлення про лідерство в розробці платформ для мобільних ПК. Широкомасштабний штучний інтелект, вперше представлений на ПК, абсолютно нова графічна архітектура, найкращий у своєму класі Wi-Fi 6 (Gig+) та Thunderbolt 3 – все це інтегровано в SoC за допомогою  виробничої технології Intel 10-нм та архітектурного дизайну. Завдяки такому поєднанню ми прочиняємо завісу до абсолютно нового досвіду та поринаємо у світ інновацій для ноутбуків», зазначив Кріс Уокер, корпоративний віце-президент Intel та генеральний менеджер клієнтських платформ Mobility у Client Computing Group.

Чому це важливо: На процесорах Intel Core 10-го покоління ґрунтуються плани корпорації Intel із уможливлення побудови найпрогресивніших платформ ПК, оптимізованих для робочих навантажень, що мають неперевершену продуктивність у всіх векторах обчислень. Штучний інтелект, графіка, системи підключення та введення/виведення нових процесорів оптимізовані для SoC, і це рішення розкриває безліч можливостей перед виробниками комплектного обладнання для створення ноутбуків, які дозволять людям дивитися, грати й творити у принципово новій якості.

Intelligent performance: 10th Gen Intel Core processors are the first purpose-built processors for AI on thin-and-light laptops and 2 in 1s. They deliver the intelligent performance needed for modern AI-infused applications, with a suite of features and capabilities:

  • новий спеціалізований набір інструкцій Intel® Deep Learning Boost,  що прискорює нейронні мережі в процесорі для максимальної швидкості відповіді в таких сценаріях, як автоматичне поліпшення зображення, індексація фотографій та фотореалістичні ефекти;
  • двигун графічного процесора обсягом до 1 терафлопа для виконання об’ємних програм із високою пропускною здатністю, таких як стилізація відео, аналітика та збільшення масштабу роздільної здатності відео в реальному часі;
  • Intel® Gaussian & Neural Accelerator (GNA), що пропонує спеціалізований двигун для фонових навантажень, таких як обробка голосу та приглушення шуму за наднизької потужності, для максимального збільшення часу роботи акумулятора.

Новітня графіка для неймовірних розваг. Завдяки подвоєній графічній продуктивностіпроцесори Intel Core 10-го покоління з графікою Intel Iris Plus відкривають можливості для ігор у якості 1080p та створення високоякісного контенту, як то редагування відео у 4K, швидке застосування відеофільтрів із високою роздільною здатністю обробки фотографій у русі тощо. Додатково:

  • це перший графічний процесор від Intel, які підтримує стандарт VESA Adaptive Sync на дисплеї, що забезпечує більшу плавність зображення в таких іграх, як Dirt Rally 2.0 та Fortnite;
  • створений на основі графічної архітектури 11-го покоління від Intel, він також є першим інтегрованим графічним процесором у галузі, який включив шейдинг для поліпшення продуктивності візуалізації;
  • новий процесор підтримує специфікацію BT.2020, що уможливлює перегляд відео 4K HDR у мільярді кольорів.

Найкраща сумісність. Покращена інтеграція з платою допомагає виробникам ПК розробляти більш тонкі конструкції пристроїв, які матимуть опції підключення до Intel Wi-Fi 6 (Gig+) та до чотирьох портів  Thunderbolt 3 – найшвидшого та найбільш універсального роз'єму USB-C.

10th Gen Intel Core processors, code-named "Ice Lake," are represented by a new processor naming structure indicating generation and the level of graphics performance.

Що далі. На виставці Computex 2019 компанія Intel анонсувала деякі з перших систем на базі Intel Core 10-го покоління, які скоро надійдуть для перевірки через інноваційну програму Project Athena. Серед них – Acer Swift 5, Dell XPS 13 2-in-1, HP Envy 13" та Lenovo S940. Незабаром Intel також оголосить про додаткові продукти в сімействі мобільних процесорів Intel Core 10-го покоління. Майбутні процесори забезпечать підвищення потужності та продуктивності для складних багатопотокових робочих навантажень, включаючи флагманську вбудовану платформу для бізнесу Intel® vPro™. 

 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів, а також 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: http://www.asbis.ua

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.