У першому кварталі 2021 року настільні процесори Intel Core серії S 11-го покоління (під кодовою назвою Rocket Lake-S) забезпечать геймерам та ентузіастам ПК ще більшу продуктивність.

Детальний опис архітектури процесора Intel 11-го покоління (Rocket Lake-S)

Що нового: Раніше в цьому році Intel зробили настільні ПК ще кращими, випустивши 10-е покоління Intel® Core ™ процесори S-серії, названий Intel Core i9-10900K. У першому кварталі 2021 року настільні процесори Intel Core серії S 11-го покоління (кодова назва "Rocket Lake-S") принесуть ще більше продуктивності геймерам і ентузіастам ПК.

Rocket Lake, інтелектуально розроблений для забезпечення продуктивності настільних комп'ютерів, використовує переваги змін мікроархітектури й удосконалення інструкцій за такт (IPC), щоб забезпечити поліпшену сиру продуктивність при кожному поколінні.

Про архітектуру

Процесори Intel Core серії S 11-го покоління для настільних ПК представлять нову архітектуру настільних ПК під назвою Cypress Cove, призначену для підвищення ефективності апаратного і програмного забезпечення і підвищення продуктивності. Це забезпечить двозначне відсоткове збільшення продуктивності IPC1 (покоління за поколінням) і поліпшить Intel® UHD і торгівлю; графіка за участю Intel® Графічна архітектура Xe 2.

» 11th Gen Intel Core S-Series Деталі архітектури

Чому частота і IPC має значення

Ігри та більшість додатків як і раніше залежать від високочастотних ядер, які забезпечують високу частоту кадрів і меншу затримку. Крім того, кількість IPC покращує продуктивність, яку забезпечує частота, за рахунок виконання більшої кількості інструкцій. Intel продовжує розширювати межі продуктивності за допомогою збільшення IPC та частот, необхідних для ігор, створення контенту і багатозадачності.

Як він оптимізований для вражаючих ігор

Деякі з нових функцій, представлених в Intel Core S-серії 11-го покоління, включають:

  • Нова архітектура Cypress Cove з архітектурою Ice Lake Core та архітектурою Tiger Lake Graphics.
  • Двозначне процентне збільшення продуктивності IPC.3
  • Краща продуктивність від покоління до покоління.
  • До 20 ліній ЦП PCIe 4.04 для більшої гнучкості конфігурації.
  • Покращена графіка Intel UHD з Intel Xe Графічна архітектура.
  • Intel® Quick Sync Video, що пропонує краще перекодування відео і апаратне прискорення для останніх кодеків.
  • Нові можливості разгону5 для більш гнучкого налаштування.
  • Intel® Підтримка Deep Learning Boost і VNNI.

Процесори Intel Core S-Series 11-го покоління для настільних ПК, які будуть випущені в першому кварталі 2021 року забезпечать приголомшливу продуктивність і гнучкість, щоб задовольнити широкий спектр потреб геймерів і творців контенту.

1 IPC = Інструкцій за цикл / такт і показує, скільки завдань ЦП може виконати за кожен цикл.
2 Доступно тільки в 11-му поколінні Intel® Core ™ процесорів з вбудованою графікою.

3 Продуктивність залежить від використання, конфігурації та інших факторів. Дізнайтесь більше на www.Intel.com/PerformanceIndex.
4 CPU PCIe смуги перевіряються тільки для дискретної графіки (x16) і сховища PCIe або Intel® Optane ™ пам'яті (1 × 4).
5 Зміна тактової частоти або напруги може призвести до втрати будь-яких гарантій на продукт і зниження стабільності, безпеки, продуктивності і терміну служби процесора і інших компонентів. За подробицями звертайтеся до виробників систем і компонентів.
.