Компанія Intel представила Intel Neural Compute Stick 2 на Intel AI Devcon у Пекіні

Нейронний мініатюрний ПК Intel Neural Compute Stick 2

Що нового: Компанія Intel провела першу конференцію розробників штучного інтелекту (ШІ) в Пекіні 14 і 15 листопада. Компанія започаткувала подію, пов’язану з початком використання мініатюрного ПК Intel® Neural Compute Stick 2 (Intel NCS 2), призначеного для створення розумніших алгоритмів ШІ та для створення прототипів комп’ютерного бачення на периферії мережі. Створений на процесорі Intel® Movidius ™ Myriad ™ X (VPU)  (VPU) і підтримуваний набором інструментів Intel® Distribution of OpenVINO™ toolkit, Intel NCS 2 досить доступно прискорює розробку додатків розумних висновків нейронних мереж, забезпечуючи при цьому значний ріст продуктивності у порівнянні з попередньою генерацією нейронних мініатюрних ПК. Intel NCS 2 забезпечує глибоке тестування, налаштування та створення прототипів нейронних мереж, тому розробники можуть переходити від створення прототипів до виробництва, використовуючи різні форм-фактори прискорювача Intel у реальних додатках.

«Мініатюрний ПК Intel Neural Compute Stick першого покоління підштовхнув цілу спільноту розробників штучного інтелекту до роботи з форм фактором та ціною, яких раніше не існувало. Ми з радістю очікуємо, що створить спільнота з переконливим розширенням функціональних можливостей, поштовх до чого дав мініатюрний ПК Intel Neural Compute Stick 2».Навін Рао (Naveen Rao), віце-президент корпорації Intel та генеральний менеджер групи продуктів ШІ.

Що цей пристрій робить: Підвищення можливостей ПК Intel NCS 2 – це наближення машинного бачення та штучного інтелекту до Інтернету речей (IoT) та кращих прототипів пристроїв. Для розробників, що працюють зі смарт-камерою, безпілотним апаратом, промисловим роботом або наступним пристроєм для розумного дому, ПК Intel NCS 2 пропонує те, що необхідно для прототипу швидше та розумніше.

Пристрій, який виглядає як стандартний USB-накопичувач у вигляді великого пальця, приховує значно більше всередині. ПК Intel NCS 2 підтримує процесор машинного бачення Intel VPU (останнього покоління) – візуальний процесор Intel Movidius Myriad X VPU. Це перший процесор, що має функцію нейронного обчислювального двигуна – спеціального прискорювача виведення несучої нейронної мережі, що забезпечує додаткову продуктивність. Поєднуючи Intel Distribution з інструментарієм OpenVINO, що підтримує більше мереж, ПК Intel NCS 2 пропонує розробникам більшу гнучкість прототипів. Окрім того, завдяки екосистемі Intel® AI: In Production розробники тепер можуть завантажувати свої прототипи Intel NCS 2 в інші форм-фактори та перетворювати свої проекти в кінцевий продукт.

Як він працює: За допомогою ноутбука та пристрою Intel NCS 2 розробники можуть встановлювати та запускати протягом кількох хвилин свої додатки ШІ та машинного бачення. ПК Intel NCS 2 працює через стандартний USB 3.0-порт і не потребує апаратного забезпечення, що дозволяє користувачам безперешкодно конвертувати та потім розгортати моделі, що пройшли навчання на комп’ютері, у широкому діапазоні вбудованих пристроїв без з’єднання з мережею Інтернет або хмарним сховищем.

Перше покоління ПК Intel NCS, запущеного в липні 2017 року, яке активізувало спільноту з десятків тисяч розробників, було представлено у більш, ніж у 700 відеороликах розробників  та було використано в десятках наукових робіт. Тепер, за наявності ПК NCS 2 з вищою продуктивністю, Intel надає можливість спільноті з розробки ШІ створювати ще амбітніші додатки.

Що відбулося на конференції AI DevCon у Пекіні: Понад 1000 розробників ШІ, дослідники, користувачі та прихильники Intel зібралися на конференції Intel® AI DevCon у Пекіні, щоб співпрацювати над розвитком ШІ та почути останні новини про портфоліо технологій Intel AI, зокрема:

Cascade Lake – майбутній процесор Intel® Xeon® Scalable, який дозволить створити постійну пам'ять Intel® Optane ™ DC та набір нових функцій ШІ під назвою Intel DL Boost. Очікується, що цей вбудований прискорювач ШІ прискорить роботу по глибокому навчанню навантаження на висновки з поліпшеним розпізнаванням зображень у порівнянні з поточними процесорами Intel Xeon Scalable. Перші поставки мікропроцесора Cascade Lake заплановані в цьому році та швидко зростатимуть у 2019 р.

Продукти Intel’s Vision Accelerator Design, націлені на продуктивність висновків та аналітики ШІ на периферійних пристроях, складаються з двох видів: один з яких має масив вбудованих моделей Intel Movidius VPUs і один, побудований на високопродуктивній архітектурі Intel® Arria® 10 FPGA. Рішення для прискорювачів побудованих на наборі інструментів OpenVINO, що надає розробникам покращену продуктивність нейронних мереж на різноманітних продуктах Intel і допомагає їм ще більше розкривати економічний аналіз зображень та інтелект у реальному часі на своїх пристроях Інтернету речей.

Spring Crest – процесор нейронних мереж Intel® Nervana™(NNP), який буде доступний на ринку в 2019 році. Сімейство Intel Nervana NNP використовує на новому рівні обчислювальні характеристики, специфічні для поглибленого навчання ШІ, такі як щільна матриця множення та замовні міжз'єднання для паралелізму.