Процесори Intel® Core ™ S-серії 11-го покоління (з кодовою назвою “Rocket Lake-S”) були анонсовані у всьому світі 16 березня 2021 року на чолі з флагманським процесором Intel® Core ™ i9-11900K

Intel Core 11-го покоління: неперевершений розгін та ігрова продуктивність

Процесор Intel Core i9-11900K, що може розганятися до 5,3 ГГц  за допомогою Intel® Thermal Velocity Boost1, забезпечує ще більшу продуктивність для геймерів та любителів ПК.  

Створені на основі нової aрхітектури, Cypress Cove, настільні процесори Intel Core S-серії 11-го покоління призначені для трансформації апаратної та програмної ефективності та підвищення вихідних характеристик ігор. Нова архітектура забезпечує приріст продуктивності до 19%, вдосконалення генерації за цикл (IPC)2 для ядер з найвищою частотою та додає графіку Intel® UHD із графічною архітектурою Intel® Xe для розширених мультимедійних та інтелектуальних графічних можливостей. Це важливо, оскільки ігри та більшість програм продовжують залежати від високочастотних ядер, щоб забезпечити високу частоту кадрів та низьку затримку. 

Розроблено для гри: Завдяки новим настільним процесорам 11-го покоління, Intel продовжує доводити продуктивність ігор для настільних комп'ютерів до максимального рівня та забезпечувати найдивовижніші захоплюючі враження для гравців у всьому світі. 

У верхній частині стеку знаходиться Intel Core i9-11900K 11-го покоління, що забезпечує неперевершену продуктивність: до 5,3 ГГц, 8 ядер, 16 потоків та 16 мегабайтами кеш-пам'яті Intel®. Розблокований процесор Intel Core 11-го покоління для настільних ПК підтримує високу швидкість пам’яті DDR4-3200, щоб допомагає забезпечити плавний ігровий процес та бездоганну багатозадачність на цій платформі.

Удосконалення цього покоління включають:

  • Покращення продуктивності IPC від покоління до покоління до 19%.
  • Підвищення продуктивності вбудованої графіки до 50% із графікою Intel UHD на архітектурі Intel Xe 
  • Intel® Deep Learning Boost та інструкції з нейронних мереж підтримують пришвидшення виходу штучного інтелекту (AI), значно покращуючи продуктивність робочих навантажень глибинного навчання. 
  • Покращені інструменти та функції розгону для гнучкого розгону та налаштування продуктивності та досвіду.

    Завдяки тісній співпраці з більш ніж 200 найкращими розробниками ігор, Intel пропонує безліч ігор, двигунів, проміжного програмного забезпечення та оптимізації візуалізації для додатків, щоб користувачі могли скористатися перевагами процесорів Intel® Core ™ серії S 11-го покоління, для створення ігрових можливостей.

Чудове налаштування та стабільність: процесори Intel Core 11-го покоління для настільних ПК являють нові засоби розгону та функції для більш гнучкого налаштування для досягнення неперевершеної швидкості та чудової продуктивності гри. Це покоління включає розгін пам'яті в режимі реального часу, що дозволяє змінювати частоту DDR4 у цьому ж режимі, розширюючи підтримку розгону пам'яті для наборів мікросхем H570 та B560, дозволяючи користувачам відчувати розгін, Advanced Vector Extensions (AVX) 2 та AVX-512  замінюючи захисний діапазон напруги, і новий інтегрований контролер пам'яті з більш широкими термінами та підтримкою Gear 2 (в доповнення до підтримки Gear 1).

Функції мультимедіа та потокової функції на кілька днів: нова серія Intel Core S 11-го покоління забезпечує багатий мультимедійний досвід – від ігор AAA до потокової передачі високої чіткості з додатковими функціями, включаючи підтримку DDR4-3200 МГц, 20 смуг PCIe 4.0, Intel Quick Sync Video, покращене мультимедіа (10-бітне AV1 / 12-бітне високоефективне декодування кодування відео та наскрізне стиснення), покращений дисплей (вбудований HDMI 2.0, HBR3), дискретну підтримку Thunderbolt ™ 4 та Intel Wi-Fi 6E.

Для отримання додаткової інформації про настільні процесори Intel® Core ™ S-серії Intel 11-го покоління, перегляньте короткий огляд продукції процесорів Intel Core 11-го покоління для настільних ПК1


1 Intel® Thermal Velocity Boost (Intel® TVB) – це функція, яка гнучно та автоматично збільшує тактову частоту вище одноядерних та багатоядерних частот технології Intel® Turbo Boost в залежності від того, наскільки процесор працює при температурі, нижчій від максимальної та чи працює він в режимі турбонадуву чи доступний бюджет турбопотужності. Приріст частоти та продуктивності залежать від робочого навантаження, можливостей процесора та рішення для його охолодження. 2

2 До 19% поліпшення продуктивності IPC (покоління за поколінням) – Джерело: Підрахунки Intel станом на січень 2021 р. На основі вимірювань на внутрішніх еталонних платформах Intel, на яких працює процесор SPEC 2017, швидкість 1 копіювання 11-го покоління Intel® Core ™ i9-11900K проти 10-го Gen Intel® Core ™ i9-10900K (працює на одній і тій же фіксованій частоті).

3 До 50% підвищення продуктивності вбудованої графіки (від покоління до покоління) – за даними 3DMarkFireStrike Результати базуються на вимірах станом на 18.01.2021 р. І можуть не відображати всіх загальнодоступних оновлень безпеки. Детальніше див. Подробиці в розкритті конфігурації

Продуктивність залежить від використання, конфігурації та інших факторів. Докладніше на www.Intel.com/PerformanceIndex.

Результати продуктивності базуються на тестуванні на дату, вказану у конфігураціях, і можуть не відображати всі загальнодоступні оновлення. Детальнішу інформацію про конфігурацію див. Жоден виріб або компонент не може бути абсолютно безпечним.

Результати продуктивності основані на отриманих результатах тестування на дату, вказану у конфігураціях, і можуть не відображати всі загальнодоступні оновлення. Детальнішу інформацію про конфігурацію див. Жоден виріб або компонент не може бути абсолютно безпечним.

Ваші витрати та результати можуть відрізнятися.

 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 30-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua    

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.