10 жовтня Intel запустила нову серію процесорів Intel® Core™ Ultra 200S

10 жовтня Intel запустила нову серію процесорів Intel® Core™ Ultra 200S, яка виведе можливості ПК зі штучним інтелектом на десктопні платформи та стане першими ПК для ентузіастів зі штучним інтелектом. Провідний процесор цієї серії — Intel® Core™ Ultra 9 285K — представляє нове покоління настільних процесорів для ентузіастів, до якого входять п’ять розблокованих процесорів для настільних ПК з до 8 новими продуктивними ядрами (P-cores), найшвидшими ядрами для настільних ПК, та до 16 новими ефективними ядрами (E-cores), що в результаті дають до 14% більше продуктивності в багатопотокових завданнях порівняно з попереднім поколінням. Це перші процесори для ентузіастів із підтримкою NPU для настільних ПК і з вбудованою графікою Xe з передовою медіапідтримкою.

Завдяки останнім інноваціям Intel у ядрах та ефективності, десктопні процесори Intel Core Ultra 200S забезпечують значне зниження енергоспоживання — до 58% менше в повсякденних додатках і до 165 Вт менше під час гри. Нова серія процесорів поєднує підвищену ефективність з покращеною продуктивністю, забезпечуючи також до 6% швидше виконання однопотокових завдань і до 14% швидше багатопотокових завдань порівняно з попереднім поколінням.

З повними можливостями штучного інтелекту, підтримуваними CPU, GPU та NPU, ентузіасти отримують інтелектуальну та потужну продуктивність, необхідну для створення контенту та ігор, при цьому зменшуючи енергоспоживання. Вперше надавши ентузіастам ПК з AI, процесори серії Intel Core Ultra 200S забезпечують до 50% швидшу продуктивність у додатках для створення контенту з підтримкою AI у порівнянні з конкуруючими флагманськими процесорами. Новий NPU дозволяє виконувати AI-завдання окремо, звільняючи дискретні графічні процесори для підвищення частоти кадрів у грі, значно знижуючи енергоспоживання під час AI-навантажень і підтримуючи такі сценарії використання, як відстеження обличчя та жестів у іграх, при цьому мінімізуючи вплив на продуктивність.

Процесори серії Intel Core Ultra 200S будуть доступні в ASBIS з 24 жовтня 2024 року. Окрім дистрибуції новітніх продуктів Intel, ASBIS пропонує ексклюзивну програму підтримки партнерів — ASBIS Assist Pro. Програма включає підтримку експертів, тренінги та нову Систему обміну балів, яка допоможе вам легше отримувати винагороди за бали Intel та ваучери ASBIS.