Корпорація Intel – один із лідерів IT-індустрії – вважає пріоритетним напрямом розвиток сегменту міні-комп'ютерів NUC: Next Unit of Computer.

Intel® NUC: Нова глава в історії персональних комп'ютерів

Габаритні комп'ютери поволі покидають наші робочі простори в офісах та квартирах. Їм на зміну приходять зручні кишенькові гаджети й легкі продуктивні десктопи. Проте ремонт дорогих мобільних пристроїв інколи обходиться ненабагато дешевше за придбання нової техніки. Перевагою стаціонарного комп'ютера, як і раніше, залишається те, що будь-який його компонент піддається простій заміні навіть без допомоги фахівця.

 

Ідеальним рішенням між збірною конструкцією й малим розміром є концепт міні-комп'ютерів. Недаремно корпорація Intel – один із лідерів IT-індустрії – вважає пріоритетним напрямом розвиток сегменту міні-комп'ютерів NUC: Next Unit of Computer.

Ми зібрали декілька переваг володіння міні-комп'ютером NUC.

1. Компактність і універсальність. Ідея винаходу проста, як все геніальне: залишити в пристрої найнеобхідніше, відмовитися від усього непотрібного і не обтяжувати пристрій дротами. Мінімум форми та максимум вмісту. Міні-ПК Intel® NUC із Windows 10 – готовий до використання комп'ютер із ОС та 3-річною гарантією. Його розмір – 10×10 см, і він легко вміщується в долоню. Водночас за функціональністю він дублює традиційний ПК. Пристрій повністю укомплектований – має варійовану оперативну пам'ять і жорсткий диск, звукову та відеокарту, модуль безпровідної мережі Wi-Fi, безліч роз'ємів для зовнішніх підключень: USB, DVI, HDMI, Ethernet тощо. Новітня модельна лінійка 2017-18 років працює на базі процесорів Core i3, Core i5 та Core i7 сьомого і восьмого покоління. До комплекту постачання опційно входить кріплення до задньої панелі монітора. NUC не призначений для роботи в дорозі, але NUC – портативний та легкий для транспортування, маючи вагу до 2 кг. Його можна взяти до кишені, перенести та приєднати до монітора в будь-якому іншому місці, не вдаючись до знімних носіїв. Це економить час на копіювання інформації та оберігає від її неякісного запису, а також позбавляє необхідності встановлювати програми, змінювати налаштування користувача тощо на іншому комп'ютері.

2. Потужність і безшумність. NUC удома та в офісі здійснює ті ж функції, що й громіздкий ПК:

  • виконує традиційні користувацькі завдання (робота з браузером, офісним пакетом, поштовим клієнтом, графічним редактором тощо);
  • інтегрується з мультимедійним обладнанням (домашнім кінотеатром, аудіосистемою або системою для відеоконференцзв'язку);
  • може бути рішенням для відеоспостереження;
  • може бути невеликим веб-сервером тощо.

Все залежить від потужності, обумовленої вибраною комплектацією. Користувач може заздалегідь зорієнтуватися за назвами серій: Home, Business, Enthusiast. В лінійці NUC є й ігровий міні-комп'ютер NUC Hades Canyon (за версією 2016 року – Skull Canyon), примітний зображенням черепа на корпусі. Він спеціально адаптований для чималих навантажень та важкої графіки. Водночас користувачі відзначають, що роботу системи охолодження всіх NUC характеризує безпрецедентна безшумність.

3. Цільність та дискретність. NUC випускається виробником не лише як готове цілісне рішення, але і як часткове:

  • окремий комплект Intel® NUC – корпус із материнською платою, на основі яких можна створити індивідуальну збірку з вибраним об'ємом оперативної пам'яті, видами накопичувачів та варіантом операційної системи;
  • окрема системна плата Intel® NUC із можливістю вбудовування в будь-яку необхідну конструкцію або форм-фактор;
  • відповідно, на базі NUC можна реалізовувати власні інженерні задуми, створювати будь-які потрібні комбінації та вузькоспеціалізовані збірки.

4. Новаторство й доступність. NUC – досить вигідний за ціною пристрій, оскільки сума складових є дешевшою за окремі частини. Водночас користувач сукупно купує найбільш нові та вдосконалені комплектуючі від світового лідера у виробництві компонентів для комп'ютерної техніки. Тут також можна згадати про економію на ліцензійній ОС Windows 10, що заздалегідь установлена в NUC. Надалі ще й є змога уникнути зайвих витрат на електроенергію, оскільки NUC споживає її до 5-ти разів менше за звичайний комп'ютер (12 ВТ/г). У системному блоці традиційного ПК близько 70% місця займає повітря. Його обтяжують роз'єми та аксесуари, що вже давно морально застаріли. NUC – максимально ергономічний та оптимізований для потреб сучасної людини.

Головною концепцією міні-ПК NUC, незважаючи на їх малий розмір, є висока продуктивність, яка нічим не поступається стаціонарним комп'ютерам. Це ще більше розширює можливості використання NUC – від рішень для дому та корпоративного бізнесу до реалізації великих проектів у сфері IoT. Наприклад, щодня тисячі мешканців столиці під час поїздок у київському метрополітені користуються технологіями PayPass для сплати проїзду, що базовані на обчислювальних платформах Intel®, зокрема – системних платах Intel® NUC із процесорами Intel®.

За додатковою інформацією стосовно продукту звертайтеся за електронною адресою: intel@asbis.ua

Довідка  

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень, надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить у міжнародний холдинг з 28-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами в 24 країнах, 30 000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7 000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua  

Intel Corporation – американська технологічна компанія, провідний виробник електронних пристроїв та комп'ютерних компонентів, включаючи мікропроцесори та набори системної логіки (чіпсети). Корпорація є винахідником мікропроцесорів серії x86, якими оснащено більшість персональних комп'ютерів на планеті, і є другим за величиною світовим виробником напівпровідникових чіпів.