Supermicro підвищує продуктивність на найширшому в галузі портфелі графічних серверів

Supermicro розширює своє портфоліо повністю інтегрованими системами NVIDIA A 100 з графічним процесором, що забезпечують 5 петафлопсів продуктивності на одному сервері 4U

В основі новинок лежить технологія NVIDIA HGX™ третього покоління з використанням інноваційних ГП NVIDIA A100™ Tensor Core. Нові графічні процесори NVIDIA A100 підтримуються всіма ГП-серверами 1U, 2U, 4U та 10U з портфеля Supermicro. NVIDIA A100 – перший еластичний багатопримірниковий процесор, що об'єднує ресурси для навчання, формування логічних висновків, НРС та аналітики.

Максимальне прискорення за кожним параметром

«Розширюючи свій передовий асортимент ГП-систем і технологій NVIDIA HGX-2, Supermicro представляє нову систему 2U з використанням нової плати NVIDIA HGX™ A100 4 (відомої раніше під кодовою назвою Redstone), а також систему 4U на базі графічного процесора NVIDIA HGX A100 8 (колишня кодова назва Delta), що забезпечує AI-продуктивність на базі 5 PetaFLOPS, – прокоментував генеральний директор і президент Supermicro Чарльз Лян (Charles Liang). – Технології ГП-прискорених обчислень продовжують розвиватися і трансформовувати традиційні моделі функціонування центрів обробки даних. На цьому тлі наша компанія прагне надавати клієнтам новітні системні розробки, що забезпечують максимальне прискорення на всіх рівнях, одночасно оптимізуючи використання ресурсів графічного процесора. Нові системи помітно підвищують ефективність виконання всіх прискорених робочих процесів у прикладних сценаріях НРС, аналітики даних, глибинного навчання та формування логічних висновків».

Будучи збалансованою платформою для застосунків НРС та AI в дата-центрах, нова система 2U від Supermicro оснащена ГП-платою NVIDIA HGX A100 4 з чотирма графічними процесорами NVIDIA A100 Tensor Core прямого під’єднання. Максимальна продуктивність ГП забезпечується за рахунок PCI-E 4.0, а високошвидкісне взаємоз'єднання між процесорами здійснюється за допомогою NVIDIA NVLink™. За підтримки однієї карти PCI-E 4.0×8 та чотирьох розширювальних плат PCI-E 4.0×16 для високошвидкісних мережевих карт GPUDirect RDMA ця сучасна ГП-система прискорює обчислювальні процеси, підвищує ефективність мережевої взаємодії та зберігання даних. Новинка також підтримує сховища даних InfiniBand™ HDR™ із максимальною пропускною спроможністю до 200 Гб/с.

Висока продуктивність і масштабованість

«Моделі штучного інтелекту стають все складнішими, беручи на себе такі принципово нові завдання, як створення точних алгоритмів віртуального співрозмовника, розширених рекомендаційних систем та засобів персоналізованої медицини, – зазначив генеральний директор і віце-президент з питань прискорених обчислень NVIDIA Іен Бак (Ian Buck ). – Оснащуючи свої нові сервери платформою NVIDIA HGX A100, компанія Supermicro забезпечує своїм клієнтам високу продуктивність і приголомшливу гнучкість, завдяки яким дослідники зможуть навчати найскладніші AI-мережі з насправді безпрецедентною швидкістю».

Нова система 4U від Supermicro, оптимізована для потреб застосунків AI та машинного навчання, підтримує вісім ГП A100 Tensor Core. Форм-фактор 4U з вісьмома графічними процесорами ідеально підходить для клієнтів, що бажають адаптовувати та розширювати свої системи в міру зростання власних вимог до обробки даних. Нова розробка отримає одну ГП-плату NVIDIA HGX A100 8 з вісьмома графічними процесорами A100, які під’єднуються за допомогою NVIDIA NVSwitch™, що забезпечує швидкість з'єднання між ГП на рівні 600 Гб/с. Система також оснащена вісьмома розширювальними платами для високошвидкісних мережевих карт GPUDirect RDMA. Ця гнучка платформа ідеально підходить для навчання моделей глибинного навчання, і дата-центри можуть використовувати її для створення застосунків AI нового покоління. А завдяки підтримці десяти розширювальних плат х16, нова система також здатна підвищувати продуктивність інженерів-програмістів.

Під час використання нових процесорів NVIDIA A100 клієнти можуть розраховувати на значне підвищення продуктивності всіх ГП-серверів 1U, 2U, 4U та 10U у великому портфелі Supermicro. Для максимального прискорення всіх робочих процесів нові ГП-системи А+ від Supermicro здатні підтримувати до восьми повнорозмірних графічних процесорів одинарної або подвійної ширини за допомогою прямого з'єднання ЦП та ГП через слот PCI-E 4.0 x16 без комутатора PCI-E, що гарантує мінімальний час затримки і максимальну пропускну спроможність. Система також підтримує до трьох додаткових високопродуктивних слотів PCI-E 4.0 для різних прикладних сценаріїв, включно із високошвидкісним під’єднанням до мережі на рівні до 100 Гб. Додатковий слот AIOM підтримує плати Supermicro AIOM або мезонінні плати OCP 3.0.

Детальніше про продути та рішення Supermicro можна дізнатися у фахівців АСБІС-Україна: supermicro@asbis.ua.

 

Довідка

Компанія АСБІС-Україна – один із найбільших на українському ринку дистриб'юторів IT-продуктів, компонентів і рішень; надійний, стабільний та прогресивний партнер, роботодавець із великим спектром можливостей і світовим досвідом. Входить до міжнародного холдингу з 29-річним досвідом в IT-дистрибуції, офісами у 28 країнах, 30000 активних клієнтів та з великою кількістю професійних нагород.

У портфелі компанії в Україні – понад 50 брендів і 7000 споживчих та професійних IT-продуктів відповідних світових виробників.

Більше інформації: www.asbis.ua  

Компанія Supermicro Computer, Inc. (SMCI) – новатор у галузі високоефективних серверних технологій, який є провідним постачальником передових серверних рішень Building Block Solutions® для інформаційних центрів, хмарних обчислень, високопродуктивних обчислювальних центрів, корпоративних ІТ, Hadoop/Big Data та вбудованих систем. Ініціатива Supermicro «We Keep IT Green®» дозволяє надавати клієнтам найбільщ енергоефективні та екологічно чисті рішення з усіх доступних на ринку.

Детальніше: http://supermicro.com