Intel анонсувала шість нових продуктів пам'яті та сховищ

Intel оголошує про випуск продуктів пам'яті та сховищ нового покоління

Intel анонсувала шість нових продуктів пам'яті та сховищ, які допоможуть замовникам впоратися з проблемами цифрової трансформації. Ключ до просування інновацій в області пам'яті і систем зберігання даних. Корпорація Intel анонсувала два нових доповнення до своєї серії твердотільних накопичувачів (SSD) Intel® Optane ™: твердотільний накопичувач Intel® Optane ™ P5800X, найшвидший у світі твердотільний накопичувач для центрів обробки даних, і пам'ять Intel® Optane™. H20 для клієнта, який відрізняється продуктивністю і основною продуктивністю для ігор і створення контенту. Optane допомагає задовольнити потреби сучасних обчислень, наближаючи пам'ять до процесора. Компанія також повідомила про свій намір випустити 3-є покоління Intel® Optane ™ постійна пам'ять (кодове ім'я "Crow Pass") для хмарних і корпоративних клієнтів.

Intel також анонсувала три нових твердотільних накопичувача NAND з пам'яттю з 144 осередками: Intel SSD 670p, новий чотирьохрівневий твердотільний накопичувач з чотирирівневої осередком (QLC) нового покоління для масових обчислень; твердотільний накопичувач Intel D7-P5510, перший в світі 144-шаровий трирівневий дизайн NAND; і Intel SSD D5-P5316, твердотільний накопичувач з більшою щільністю і довговічністю, створений на основі першої в галузі 144-шарової QLC NAND.

Чому технологія Intel® Optane ™ має значення  

З сьогоднішнім анонсом технології Intel Optane корпорація Intel продовжує створювати новий рівень піраміди пам'яті і зберігання даних центрів обробки даних, який поєднує в собі атрибути DRAM і NAND. Твердотільні накопичувачі Intel Optane усувають вузькі місця в постачанні даних і прискорюють роботу додатків за рахунок швидкого кешування і швидкого зберігання, щоб збільшити масштабування на сервер і знизити транзакційні витрати для робочих навантажень, чутливих до затримок.

Постійна пам'ять Intel® Optane ™ – це бачення Intel в області пам'яті і сховища, яке пропонує сталість, ємність, доступність, низьку затримку і швидкість, аналогічну пам'яті.

Використовуючи постійну пам'ять Intel® Optane ™, корпорація Intel® змінила архітектуру пам'яті та ієрархії сховищ, дозволяючи використовувати її в якості окремого рівня ємності і продуктивності для пам'яті і сховища. При такому підході можна створити дворівневу архітектуру пам'яті, в якій DRAM є рівнем продуктивності, а постійна пам'ять – рівнем ємності. У разі сховища постійна пам'ять Optane ™ використовується в якості рівня продуктивності для рівня ємності NAND.

Постійна пам'ять Intel® Optane ™ підключається до ЦП через шину з подвоєною швидкістю передачі даних, забезпечуючи прямий доступ для завантаження і збереження на швидкостях DRAM; енергонезалежна, вона поєднує в собі кращі елементи пам'яті і сховища.

Корпорація Intel продовжить зміцнювати і розширювати свій унікальний портфель пам'яті і систем зберігання за допомогою незалежної пам'яті Intel Optane 3-го покоління під кодовою назвою "Crow Pass" і в майбутньому Intel® Xeon® масштабовані процесори (кодова назва "Sapphire Rapids.")

Анонсовані три нових твердотільних накопичувача NAND являють собою нову віху на шляху до перетворення TLC і QLC в основні технології для накопичувачів великої місткості. Intel® 3D NAND SSD 670p це новий 144-шаровий чотирьохрівневий (QLC) твердотільний накопичувач Intel 3D NAND для масових обчислень. Intel SSD D7-P5510 – це перший в світі 144-шаровий дизайн TLC NAND, а Intel SSD D5-P5316 побудований на основі першої в галузі 144-шарової QLC NAND. Корпорація Intel розробляє ці технології протягом останнього десятиліття.